Надежда от Pussy Riot е в неизвестност

OFFNews 11 ноември 2013 в 17:04 6948 7

Надежда Толоконникова
Надежда Толоконникова

Надежда Толоконникова - едно от момичетата от скандалата руска група Pussy Riot, е в неизвестност, алармират нейни близки.

На сайта на Amnesty International във Великобритания е публикувана информация за това, че за последно Надежда е видяна при ескортирането ѝ преди няколко седмици, когато беше преместена в друг затвор. На 21 октомври Толоконникова, която беше осъдена на две години принудителен труд в трудов лагер заради протестна акция срещу Владимир Путин, беше преместена в нов трудов лагер в Сибир. Това стана след като тя обяви, че е заплашвана със смърт в предишната си колония.

От правозащитната организация Amnesty International призовават руските власти да съобщят локацията на Надя. 

Съпругът ѝ Пьотър Верзилов съобщил, че от три седмици няма никакви новини от Надежда. Адвокатката Ирина Крунова твърди, че затворническите власти заявили, че клиентката ѝ е траспортирана до град Нижни Ингаш, който е на близо 320 км източно от Красноярск в Централен Сибир. Крунова обаче не получила официално потвърждение на подадената ѝ информация. 

На фейсбук страницата на Надежда се появи петиция, адресирана до президента на Русия Владимир Путин, в която се настоява властите да кажат истината за нея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!