Началникът на милицията в Мариупол намерен обесен, депутат е в плен

ОFFNews 11 май 2014 в 16:47 16328 9

Мариупол
Мариупол

Отвлеченият началник на милицията в град Мариупол е намерен обесен в района на градското летище, съобщи "Украинская правда".

Валерий Андрошчук изчезна, след като стана свидетел на сблъсъци между проруски активисти и украинските сили за сигурност на 9 май т.г., когато враждуващите влязоха в бой за контрол на сградата на местното МВР.

От Главното управление на вътрешните работи в Донецка област съобщиха, че проверяват информацията за смъртта на шефа на милицията. Назначен е временно изпълняващ задълженията заместник.

В същото време проруският сайт Novorossia пише, че един Андрошчук е бил даден на "народен съд" и обесен на трепетлика в гората от батальона "Да помним 2-ри май". 

Депутатът и кандидат за президент на Украйна, който съобщи за изчезването на Валерий Андрошчук, Олег Ляшко пък е бил пленен, предаде "Украинская правда". Инцидентът е станал отново в град Мариупол рано сутринта в неделя. Похитителите са отвлекли не само депутата, но и хеликоптера, с който той е трябвало да излети от града. В момента телефонът на Ляшко не отговаря, а местонахождението му остава неизвестно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!