Quantcast

Мозъкът на атентатите в Париж опитал да преплува границата ни

OFFNews Последна промяна на 12 май 2016 в 09:26 4272 3

Белгиецът Абделхамид Абауд, смятан за "мозъка" на атентатите в Париж, който беше убит няколко дни след тях, е опитал да мине границата между Гърция и България на път за Франция, но не е успял.

Това става ясно в рамките на дело за предотвратен атентат в Белгия, което съдът в Брюксел започна да разглежда преди два дни, съобщава Le Parisien, цитиран от Фокус. Чрез телефонните подслушвания полицията е разбрала, че Абделхамид Абауд се е опитвал по всякакъв начин да стигне от Турция до Белгия, за да участва в планирания атентат.

В един от разговорите Абауд се оплаква, че не е успял да хване самолет, тъй като на летището, вероятно в Атина, са открили, че използва фалшив паспорт. Той не се отказва и от Белгия пристига момиче, за да могат двамата да се качат на самолет като двойка туристи. 

В телефонен разговор от 17 декември 2014 един от близките на Абауд споделя как двама са се опитвали да преминат българската граница. „Имахме проблем при реката. Българите изпуснаха вода. Опитахме, плувахме, но трябваше да се върнем“, казва той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

73928

2

El Commandante

12.05 2016 в 09:59

Да, те добре се нагласили-маски,шнорхели,плувни шапки, Спийдо-бански и ей на, довтасали лошите българи, пуснали водата и лайната заминали...

9859

1

Daering

12.05 2016 в 09:48

Прецакали сме пак работата, типично по нашенски! :)