Белгийски джихадист предупредил майка си да не излиза днес

OFFNews 11 април 2016 в 12:10 7502 3

Белгийски терорист предупредил със съобщение майка си да не излиза днес и да не посещава обществени места, съобщават местни медии. 

Съобщението било изпратено от Сирия. 

В същото време е прихванато и друго съобщение - от брата на загиналия в Париж терорист Абделхамид Абауд - Юнес. 

Той казал по телефона на сестра си в Белгия, че се връща. Белгийските власти установили, че той е провел разговора от Саудитска Арабия. Те се опасяват, че Юнес може да е решил да отмъсти за брат си, който се смята за организатор на атентатите в Париж през ноември миналата година. 

Полицията е приела много сериозно информацията за двете съобщения. Броят на военните, които охраняват Брюксел, ще бъде повишен до 1800 души, като 300 войници от сухопътните части на белгийската армия са включени в охраната на улиците на белгийската столица. В сила остава и предпоследната степен на готовност за атентати в страната. 

Увеличаването на охраната става на фона на критиките, че засиленото присъствие на пехотинци не е помогнало за предотвратяване на терористичните атаки в Брюксел, при които загинаха 35 души. 

В сила са и допълнителните мерки на летището в белгийската столица, които предизвикаха сериозно задръстване по околовръстното шосе на Брюксел. Причината е, че по искане на полицейския синдикат проверките започват още преди входа в сградата. Именно такова беше условието за подновяване на полетите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!