Меркел отхвърли призивите за ограничаване на достъпа на бежанци до страната

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2015 в 13:18 5140 6

Германия няма да обмисля ограничаване на ангажимента си за приютяване на бежанци, каза днес канцлерът Ангела Меркел в радио интервю за "Дойчландфунк".

По този начин тя отхвърли исканията на коалиционните си партньори от Християнсоциалния съюз (ХСС) за промяна на законодателството по този въпрос.

Искането на представители на ХСС е да се смекчи заложеното в основния закон на Германия изискване да бъдат приемани всички, които търсят убежище. Аргуменът им е, че страната не издържа на напрежението, което създава напливът на бежанци към нейната територия.

В интервюто Меркел заяви, че по закона няма да има никакви промени и че Германия ще продължи да се придържа към Женевската конвенция от 1951 г. за статута на бежанците.

Тя обаче напомни, че страната ѝ трябва да ускори процеса на обработване на молбите за убежище. По този начин ще може по-бързо да се установява, когато дадени мигранти нямат нужда от убежище, така че те да бъдат задължавани да напуснат Германия. "Важното е всеки случай да се разглежда отделно, дори впоследствие да се наложи човекът да напусне страната", каза тя.

Канцлерът отхвърли и друго предложение на ХСС - издигането та огради по границите. "Не мисля, че оградите помагат. Видяхме това в Унгария", каза Меркел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2015 в 20:52


Докогато и ние с блеещ възторг референдим електронното гласуване. Та да може с три клика от Ленгли да заминем под валяка.

04.10 2015 в 17:56

Тази жена съвсем изгуби връзка с реалността, но се чудя немците до кога ще я търпят.

04.10 2015 в 14:15

Меркелоида направи всичко по силите си, за да отслаби ЕС, приемайки глутниците арабски ислямисти, които не крият коварните си намерения спрямо гражданите на Европа!
Защо тьрпим налаганият диктат?!

04.10 2015 в 13:49

Меркел вероятно ще вземе нобеловата награда за мир за подпечатването ѝ на геноцида на Германия и на цяла Европа.

Тя вече е печелила наградата "Куденхов-Калерги" която се дава точно за това. Ричард Куденхов-Калерги е един от идейните бащи на Европейският Съюз и открито е казвал как бялата раса трябва да изчезне и Европа да се насели с "евразийско-негроидна раса, управлявана от евреи".

https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2614/4904/original.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Nikolaus_von_Coudenhove-Kalergi


04.10 2015 в 13:45

От
-Бабо Меркел, где така?
-Тичам, Ципрас, за евра.

стана
-Бабо Меркел, где така?
-На джамия, Мустафа.


04.10 2015 в 13:42

Компилация на "бежанци", които се държат като разочаровани туристи

https://www.youtube.com/watch?v=Q_XHkgScOSY
 
X

Парламентът на живо