Разширяват гарата в Гевгелия заради хилядите бежанци

OFFNews 24 август 2015 в 08:00 2681 1

Втори перон ще се строи на гарата в Гевгелия, заради наплива от имигранти, реши македонското правителство. Бежанците ще бъдат извозвани с влакове директно към сръбската граница.

Тази нощ потокът от хора продължи да нахлува в Македония, съобщи Нова тв. Властите в Скопие се отказаха от опитите си да спрат със сила притока от бежанци. 

Само през нощта на събота срещу неделя над 7000 души са влезли от Македония в Сърбия. Стотици други се намират на границата. 

Основната част от имигрантите са от гръцките острови, от където са извозени до Солун, а оттам натоварени в автобуси и превозени до границата с Македония. Оттам пътят им продължава през Сърбия, Унгария и към Западна Европа.

Международни хуманитарни организации предупреждават за драматично увеличаване на броя на имигрантите, които ще дойдат през следващите дни от гръцките острови. 

Българският министър на външните работи Даниел Митов пристига днес в Македония. Заедно с македонския, албанския и австрийския си колега той ще посети границата с Гърция, където продължава напрежението с наплива на имигранти.

Кризата с бежанците ще обсъдят днес в Берлин германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд. 

В същото време италианската брегова охрана спаси вчера още 300 имигранти в Средиземно море, след масовата спасителна операция в събота, когато съвместно с други служби и европейски кораби бяха спасени 4400 души. Трафикът в тунела под Ламанша отново бе нарушен заради мигрантския поток, съобщи БНТ. Проверка на нелегални пътници на товарен влак доведе до закъснения, достигащи 3 часа и половина от френската страна на протока и 1 час от британската.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови