Македонски политик : Нови сблъсъци в Скопие се очакват в неделя

OFFNews 12 май 2015 в 19:16 2608 0

Снимка БНТ

Проблемите в Македония са политически, а не етнически. Конфликтът в Куманово е изолиран случай, провокиран от наемници. Има тежка политическа криза, която доведе до серия от инциденти. Около това мнение се обединиха бившият кореспондент в Скопие Любчо Нешков и Владимир Лазаревик - председател на сдружение "Има бъдеще". В ефира на БНТ лидерът на опозиционното движение посочи, че има информация, че на наемниците са платени 2 млн. евро, за да провокират безредици.

"Искрено вярвам, че това ще бъде последният подобен случай, но не мога да го твърдя със сигурност, защото в Македония ситуацията е тотално объркана", посочи Лазаревик. Той заяви, че през последните 9 г. в Македония е действала схема, по която са откраднати над 2 млрд. евро. Надявам се инцидентът в Куманово да е последен, каза Владимир Лазаревик. Македонският политик прогнозира, че 60-70 хил. души ще излязат на протест в неделя срещу управлението в страната. Груевски е изправен пред натиск, всички посланици излязоха с остри критики към него и най-вероятно през юни ще подаде оставка, прогнозира Лазаревик.

От своя страна журналистът Любчо Нешков обяви конфликта за полицейска операция. "При този ужасяващ инцидент по нищо не личи, че нападателите са терористи. Видяхме 40-годишни мъже с шкембета, които вдигаха рамене при задържането им. Тук става въпрос за район, известен с престъпността си, където лесно можете да намерите наемници", посочи журналистът. Македонците казваха, че Груевски е виновен, а албанците, че Ахмети е виновен, добави той.

И двамата гости в студиото изразиха категоричната си позиция, че единствено правителството има полза от такава ситуация и определени политици искат да дестабилизират страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови