Ким Чен Ун симулира атака над южнокорейския президент

OFFNews 25 март 2016 в 10:05 5853 30

Северна Корея е провела учение, симулиращо атака над резиденцията на южнокорейския президент Пак Кън Хе, предава управляваната от Пхенян Корейска централна новинарска агенция (КЦНА).

При провеждане на инсценировката е присъствал и севернокорейският лидер Ким Чен Ун, който призовал армията си да е готова да унищожи правителството на южната си съседка във всеки момент. 

В публикацията КЦНА заплашва да превърне познатата като Синия дом резиденция в "море от огън  и пепел".

"Артилерийски снаряди летяха като светкавици и интензивно и свирепо удряха цели, симулиращи  Синия дом и бунтовнически ръководни органи в Сеул", се казва в изявлението на агенцията, която обещава тъжен край за президента на Южна Корея. Не е уточнено кога е била извършена симулацията.

Като отговор на последните действия на комунистическата страна Пак Кън Хе нареди на военните сили да бъдат в повишена готовност. В четвъртък 64-годишната Кън Хе заяви, че "безразсъдни провокации само ще се превърнат в пътя към самоунищожение за севернокорейския режим".

Агресията на Пхенян е провокирана от приетите наскоро нови санкции на ООН, както и съвместното военно учение между Южна Корея и САЩ.

През 1968 г. севернокорейски командоси правят неуспешен опит за убийството на тогавашния президент на Южна Корея Парк Чунг Хи в Синия дом. Загиват 7 южнокорейци и почти всички 31 нападатели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!