Ким Чен Ун поиска по-добри бомби от учените в Северна Корея

OFFNews 11 януари 2016 в 09:20 5058 3

Снимка KCNA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун наля още масло в огъня след скорошния си тест на водородна бомба, като поиска учените в страната да направят още по-добри бомби. Това стана ден, след като САЩ изпратиха мощен военен самолет, който прелетя над Южна Корея, близо до границата със Северна Корея, в демонстрация на сила.

След като на 6 януари Северна Корея официално обяви, че е провела изпитание на водородна бомба, в понеделник Ким се снима с ядрените учени и техниците, участвали в теста и ги похвали, че са прославили двамата му предшественици, съобщи Корейската централна новинарска агенция (KCNA).

Агенцията съобщава още, че Ким изразил очакване и убеждение, че учените ще направят напредък и иновации със същата енергичност, с която те са успели в теста, който целял осигуряването на самостоятелно развитие и постигал голям успех в научните изследвания с цел укрепване на самозащитата.

По-рано Ким Чен Ун нарече експлозията "стъпка към самозащита" и опазване на региона от "опасността от ядрена война, причинена от водените от САЩ империалисти".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!