Кери и Лавров с нов опит за споразумение за Сирия

OFFNews 09 септември 2016 в 11:51 5396 4

Американският държавен секретар Джон Кери ще се срещне с външния министър на Русия Сергей Лавров в Женева в нов опит за постигане на споразумение за конфликта в Сирия. 

Москва и Вашингтон подкрепят противникови лагери във военните действия в Сирия. 

Това е третата среща на Лавров и Кери в рамките на последните две седмици. Двамата се срещнаха на 26 август в Женева, както и на срещата на върха Г-20 миналия уикенд. 

До момента обаче двете страни така и не успяха да постигнат споразумение нито за условията за спиране на огъня, нито за разграничаването между бунтовниците и джихадистите, нито за условията за политическо споразумение между режима в Сирия и опозицията. 

На Г-20 Владимир Путин и Барак Обама проведоха неформални разговори за Сирия, но до споразумение отново не се стигна. По време на срещата все пак бяха постигнати някои договорки, на базата на които ръководителите на американското и руското външнополитическо ведомство ще водят преговори на настоящата среща в Женева. 

Очаква се те да съсредоточат вниманието си върху намаляването на насилието и увеличаването на хуманитарната помощ в Сирия.

След като Путин и Обама са обсъдили детайлно сирийския проблем, се е стигнало до "усещането", че все още систрува да се правят опити за договорка. Именно с тази задача са натоварени Лавров и Кери, обясни говорителят на Държавния департамент Марк Тонер. 

По думите му за момента не се поставят крайни срокове за завършването на преговорите за Сирия. 

Ще дойде време, когато САЩ ще решат, че вече не отговаря на нашите интереси да продължаваме с опитите за споразумение с Русия, но този момент още не е дошъл, подчерта Тонер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

4

Shoshon

09.09 2016 в 13:36

Джим Кери действа тича като ученичка след Лавров. Смях на парцали.

20374

3

Стринка Минка

09.09 2016 в 13:31

Да ги наврат ама онзи който пускаше ракетите смени боята и да не се наложи нато да опразни инджирлика.

12319

2

Чичо ви

09.09 2016 в 13:28

Ами хайде де, стига рИва, записвай се доброволец и иди ги наври където си искаш, а после им заповядвай... ама не ти стига чифт топки май, а?