Джон Кери заминава за Москва за среща с Лавров

OFFNews 12 юли 2016 в 10:17 2902 7

Държавният секретар на Съединените щати Джон Кери ще посети Москва на 14 и 15 юли, където ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров, потвърдиха от министерството на външните работи на Русия и Държавния департамент на САЩ.

В руската столица Кери ще проведе серия от срещи с високопоставени представители на Кремъл, с които той ще обсъди въпроси като конфликтите в Сирия, Украйна и Нагорни Карабах, съобщава говорителят Държавният департамент Джон Кърби.

Отношенията между двете страни са сериозно увредени заради неприятелските стъпки, които Вашингтон предприема от началото на 2014 г., се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС. 

"Москва предприема реципрочни стъпки в отговор на опитите на САЩ да ни нанесат щети, включително и на опасните действия във военната сфера", твърди Кремъл и допълва, че "подходът за конфронтация с Русия е безсмислен и дори опасен и конструктивното сътрудничество е възможно само на базата на равенство, ненамеса в вътрешните работи и съобразяване с руските интереси".

Сред темите на разговор, посочени от руското министерство, са примирието в Сирия и прилагането на Минското споразумение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12796

6

Draven Filosoff

12.07 2016 в 12:36

Мда вчера правиха учение на всички ракетни ядрени войски днес Кери долита по някаква случайност. То не може да си свръх нагъл и да очакваш другите само да си траят.

63994

3

Red or Dead

12.07 2016 в 10:49

“““““...Пак на червения килим пред тов. Лавров, а ?.... “““““

Ами те всички тайно се надяват отивайки там да се ПРОСНАТ коленопреклонно пред ВЕЛИКИЯ Путин, но ядец, за сега...только .....Лавров;)

14847

2

БирникЪ

12.07 2016 в 10:40

Пак на червения килим пред тов. Лавров, а ? Баси международната изолация, дето е обхванала Рашата ?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!