Идва ли мир в Сирия? Обама: Различията с Москва остават

OFFNews 04 септември 2016 в 08:41 6367 3

Снимка БГНЕС

Задава ли се мирно решение за сирийския конфликт?

Американският президент Барак Обама заяви, че преговорите с Русия ще бъдат ключови за прекратяването на военните действия в Сирия, но тежките различия между Вашингтон и Москва остават, съобщи Ройтерс.

По-рано днес обаче същата агенция цитира неназован източник от Държавния департамент на САЩ, според когото двете държави са много близо до намирането на политическо решение за конфликта в държавата от Близкия Изток. Според информацията "сделката" между Вашингтон и Москва ще бъде обявена още днес  в китайския град Хангджоу, където се провежда среща на световните лидери от Г-20.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия е постигнала разбирателство със САЩ по повечето въпроси за решаване на сирийския проблем. Той каза, че по линия на външните министерства и на военните и специалните служби двете страни продължават ежедневните контакти за изработване на общ алгоритъм за борбата с тероризма, предаде ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

04.09 2016 в 15:43

А тези деца дето ги гледаме по медиите , останали сираци , като минат още годинка две , да могат да носят по едно AK опасани с взривове . Като почнат да търсят причина за живота си , като нямат образование и читава информация за това което им се е случило , дали ще си кажат , аве Путя и Обонго не можаха да се разберат за някви ш*бани газопроводи и за това аз останах без семейство и дом , ама това е световната икономика , изисква растеж а растежа изисква жертви , добре айде няма да си изливам гнева на всеки европеец който ми видят очите .
Всеки един политик който излезе и каже , че не са се разбрали с друг като него , за да спрат войната , с някакви плоски оправдания , не заслужава да види бял ден ...

20374

1

Стринка Минка

04.09 2016 в 09:34

Разбрали са се кой от коя страна да бомби.
Голяма новина.
 
X

Да помогнем на украинските деца!