“Ислямска държава” показа нов запис с похитения журналист Джон Кантли

Offnews 30 септември 2014 в 08:04 2099 0

Джон Кантли

Снимка БНТ

Изчезналият през 2011 година британски кореспондент Джон Кантли критикува действията на Запада за разрешаване на конфликта в Ирак.

Екстремистката групировка “Ислямска държава” разпространи в интернет нов запис с похитен журналист. Във видеото изчезналият през 2011 година британски кореспондент Джон Кантли критикува действията на Запада за разрешаване на конфликта в Ирак.

Преди седмица в друг видеозапис Кантли констатира, че родината го е изоставила. Това е третото видео с журналиста, което групировката публикува. Според анализатори, и в трите записа брадата на заложника е еднакво дълга и декорът не е претърпял промяна. Това поражда съмнения, че е възможно те са направени в един и същи ден.

Междувременно, самолети на международната коалиция за борба с „Ислямска държава” нанесоха нова серия въздушни удари. Тяхната цел бяха няколко рафинерии в Североизточна Сирия. Американското правителство съобщи тази нощ, че усилията на Съединените щати в борбата срещу “Ислямска държава” до момента са стрували близо един милиард долара. Очакванията са тази сума да достигне близо 4 милиарда долара годишно, ако офанзивата продължи при сегашното темпо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови