САЩ с нови въздушни удари срещу "Ислямска държава"

Ивайло Анев 27 септември 2014 в 09:07 2515 4

САЩ са започнали нова серия въздушни удари в Сирия срещу джихадистите от групировката "Ислямска държава", съобщи американски военен представител, цитиран от Франс прес.

Централното командване на САЩ заяви, че четири танка на джихадистката групировка са унищожени в провинция Дейр ез-Зор. Мониторингова група в Сирия съобщи на свой ред, че петролни обекти са били очевидната цел на ударите от тази нощ в провинцията. По данни на Сирийската обсерватория за човешките права, поразен е също команден център на Ислямска държава.

Същевременно, в северната част на Сирия кюрдски бойци започнаха атаки срещу цели на ислямистите близо до град Кобани, който от дни е в центъра на борбата между двете страни.

Шефът на Пентагона Чък Хейгъл каза по-рано пред репортери, че самолети на коалицията са бомбардирали над 40 цели на Ислямска държава, включително петролни рафинерии под контрола на джихадистите.

„В комбинация с продължаващите усилия в Ирак, тези удари ще продължат да лишават ИД от свобода на движение и ще затрудняват планирането, ръководенето и поддържането на операциите на групировката”, каза още Хейгъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови