Янукович: Уважавам избора на украинците, но вотът не е легитимен

OFFNews 26 май 2014 в 14:48 9992 5

Снимка РИА Новости

Виктор Янукович

Уважавам избора на украинците, но за да са легитимни изборите, трябва в тях да участва и Югоизточна Украйна. Това заяви бившият украински президент Виктор Янукович.

Независимо от това в кой регион какъв процент от хората са гласували и какъв е резултатът от вота, аз уважавам този избор, направен в най-трудното време за нашата родина, посочи Янукович.

Но искам да отбележа, че за легитимността на изборите и легитимността на самия президент е необходимо участието на Югоизточна Украйна. Много от избирателите в тези райони бяха оскърбени и унижени от действията на легитимната власт, която дойде в резултат на военен преврат, допълни Янукович. 

Повече от 70 години след края на войната с фашистите в Украйна започна война със собствения народ. С призиви да се убиват инакомислещите неонацистите се борят в югоизточната част на страната и установяват своя „нов ред“. Все повече хора по света имат вече достъп до информация за това какво наистина се случва в Украйна и с ужас наблюдават как едно чудовищно престъпление се сменя с друго, каза той.

Безумие, което остава безнаказано, е използването на гранатомети, миномети, артилерия, танкове срещу собствения народ. Никой не може да отговори на въпроса защо и за кого загиват нашите хора, подчерта Янукович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!