Гръцката полиция арестува 11 души за опасни фойерверки по Великден

OFFNews 25 април 2022 в 13:05 1629 1

Гръцката полиция е арестувала 11 души и задържала други осем по обвинения в опити да използват опасни фойерверки на няколко места в Атина по случай Великден, съобщи в. „Катимерини“, цитиран от БТА.

Единайсет души са обвинени в палеж, опит за взривяване на експлозиви, създаване и притежание на запалими материали, опит за нанасяне на тежка телесна повреда на полицейски служител, насилие срещу длъжностни лица, нарушаване на обществения ред и на законите за фойерверките, както и за нанасяне на материални щети. Обвиняемите са били арестувани по време на патрули на гръцката полиция около църкви в нощта на Възкресение Христово, посочва вестникът.

Полицията е конфискувала 17 самоделни взривни устройства, 27 запалителни бомби (коктейли "Молотов"), 103 фойерверки, 18 пиратки, 5 бутилки с бутан и 2 туби с бензин.

За първи път от три години гърците успяха да отпразнуват православния Великден без ограниченията, наложени от пандемията от COVID-19, отбелязва Асошиейтед прес.

Много хора пътуваха в страната, като по данни на полицията и пристанищните власти пътуванията тази година са били значително повече, отколкото преди пандемията. Тази година църквите бяха пълни, а различните събития и церемонии привлякоха много хора, отбелязва агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

25.04 2022 в 20:04

Гърчолята да не са използвали руско оръжие, пък ченгетата да са помислили, че са фойерверки? То, не че има голяма разлика, де... Поне са гърмяли, щото половината снаряди на орките в Украйна видяхме, че и това не го умеят.