ФСБ показа ареста на българина Петранов пред бус с пловдивски номера (видео)

OFFNews 03 май 2023 в 16:42 8202 5

задържаният българин

Снимка Стопкадър

Задържаният мъж, за който руските медии твърдят с позоваване на ФСБ, че е българин.

Военният канал "Звезда" разпространи видео от ареста на българина с украинско гражданство, който беше задържан по-рано днес в Русия от антитерористи. Във видеото се вижда как слагат белезници на мъж пред сребрист микробус "Фолксваген" с регистрационен номер от Пловдив. Чува се как мъжът иска преди това да си обуе панталон. В един момент казва "прошу прощения" (моля за извинение), което руските пропагандни канали интерпретират като "арестуваният българин моли ФСБ за прошка". А някои добавят и коментар: "Ще му прости ли съдът? Не".

По-рано днес Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че е арестувала група диверсанти, за които се предполага, че са подготвяли покушения срещу висши служители в анексирания Крим. Става дума за седем души - украинци, руснаци и българин.

Според ФСБ те са подготвяли покушения срещу ръководителя на анексирания Крим Сергей Аксьонов и още двама представители на окупационните власти, както и саботаж на "елементи от транспортната инфраструктура".

По време на разследването на случая е разкрит международен канал за контрабанда на взривни вещества от България през Турция и Грузия в Русия, твърди ФСБ.

Взривните вещества са били доставяни чрез транспортните фирми СДЕК и "Возовоз" под прикритието на кухненски електрически печки, като доставките са били организирани от украинските граждани Марина Матушчак, Денис Смирнов и Владислав Сарафинчан. 

По-късно в сряда близки до руските служби медии съобщиха подробности за Петранов. Името му е Денис, а навремето е работил като обикновен милиционер в Мелитопол. Роден е на 24 май 1979 година в село Инзовка, Запорожка област. Уволнил се е от украинската армия през 1998 година, след като служил като зенитчик и от казармата постъпил на служба в МВР. През 2007 завършил Харковския национален университет за вътрешни работи. От органите се уволнил в чин майор и от около 2017 година живеел в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

615

6

швейк

03.05 2023 в 21:32

пак щом не е бездомник, значи са се постарали рашистите да измислят сценка

1973

4

autogentile

03.05 2023 в 17:56

Дай Боже повече смели хора да се опълчат на азиатските неандерталци! Скоро ще има възмездие.

10298

3

AntiZ

03.05 2023 в 17:09

Какъвто и да е, заслужава адмирации!

12078

2

edin slep

03.05 2023 в 17:09

Ще видим, може да се окаже руски полицай, артист, чекист ... Все нещо трябва да покажат на народа, нали народната полиция бди, а взривовете си вървят.

Тези, които го арестуват дали са изпратили по кримския мост обратно в блатната империя жените и деу?

865

1

Constanza

03.05 2023 в 16:51

Да не се окаже пак руски актьор?
 
X

Да помогнем на украинските деца!