ФБР разследва Сеп Блатер

OFFNews 03 юни 2015 в 08:00 3713 3

ФБР разследва Сеп Блатер

Президентът на ФИФА Сеп Блатер е разследван от американското Федерално бюро за разследване. Информацията беше разпространена Ню Йорк Таймс, Ей Би Си и Ройтерс. Часове преди информацията да бъде огласена, Блатер неочаквано обяви намеренията си да подаде оставка.

Въпреки че имам мандат от членовете на ФИФА, не чувствам, че имам мандат от целия футболен свят – феновете, играчите, клубовете, хората, които живеят, дишат и обичат футбола толкова, колкото всички ние във ФИФА. Поради тази причина, аз реших да се откажа от своя мандат на извънреден изборен конгрес, коментира той.

Предизвестието за края на 34-годишната доминация на Блатер в световния футбол дойде броени дни след преизбирането му за пети мандат, съобщава БНР. Блатер не изтегли кандидатурата си, въпреки арестите на няколко негови подчинени, уличени в корупция, и въпреки призивите на шефа на Европейската федерация, Мишел Платини. Обръчът около швейцареца обаче се затегна, след като дясната му ръка Жером Валк бе замесен в злоупотребите за 10 милиона долара, свързани със световната първенство от 2010 година.

Снощното решение на Блатер бе приветствано от Платини като трудно, но смело и правилно. Ройтерс определя бившия френски голмайстор като фаворит за наследник на Блатер. Изборът ще бъде направен най-рано през декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!