Ердоган прекали: На Таксим протестират терористи

06 юни 2013 в 17:27 3497 4

Реджеп Ердоган. Снимка: БГНЕС
Реджеп Ердоган. Снимка: БГНЕС

Членове на терористични организации участват в кървавите протести, които разтърсват Турция, твърди премиерът Ердоган.

Сред демонстрантите има екстремисти, някои от тях въвлечени в терористични дейности, заяви турският министър-председател на пресконференция в Тунис.

Симпатизанти на терористични организации протестират на площад Таксим, който е епицентър на протестите, каза още Ердоган.

И към момента турският премиер отказва да отмени скандалния план за застрояване на парк край площад Таксим, отбелязва АФП.

Четвърти човек загуби живота след антиправителствените демонстрации в Турция - днес в болница е починал полицейски комисар от Адана, който е паднал от пет метра по време на разпръскване на демонстрации в града.

При опит на полицията да разпръсне демонстрантите Мустафа Саръ е паднал от недовършен строеж на подлез.

В сряда участник в антиправителствените демонстрации почина от раните си в болница в Анкара. Етхем Саръсюлюк е бил ранен в главата по време на протестите в турската столица.

На 3 юни загина 22-годишният Абдула Джьомерт, член на опозиционната Народнорепубликанска партия, а на 2 юни – 20-годишният Мехмет Айвалиташ, след като кола се вряза в група демонстранти.

Десети ден продължават протестите в Турция срещу правителството на Ердоган.

Не беше толкова отдавна – само преди две години премиерът Ердоган попадна на корицата на списание Time под заглавие „Пътят на Ердоган“. Пътят на Ердоган обаче вече води към парк Гези, коментира престижният турски вестник „Джумхуриет“.

Днес пък вестник “Милиет” излезе със заглавие „Подкрепа от Мюсюлмански братя за Ердоган”.

Според информацията на всекидневника, „Мюсюлмански братя” в Египет са дали подкрепа на премиера Реджеп Ердоган във връзка с протестите в Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови