Quantcast

Джон Кери: Проби от косите и кръвта на жертвите доказват химическа атака

Последна промяна на 01 септември 2013 в 17:14 2355 10

Джон Кери Снимка: EPA/БГНЕС
Джон Кери Снимка: EPA/БГНЕС

Съединените щати разполагат с доказателства, че при нападението в Дамаск е използват газ зарин, заяви американският държавен секретар Джон Кери пред американски медии.

Пробите от коса и кръв, предоставени на САЩ от първите посетили мястото на атаката миналия месец, са "дали положителна реакция на тестовете за следи от зарин", посочи Кери. 

"Лекарите не видяха нито драскотини, нито рани от шрапнел, пробождания или след от огнестрелния рани. Видяха редици с мъртви тела", допълни той в емоционална реч.

След решението на Барак Обама за военни действия, държавният секретар планира пет медийни участия в авторитетни тв предавания, в които да защити позицията на президента и да убеди конгресмените за удари срещу режима в Сирия.

Както стана ясно по-рано, Барак Обама изпрати до Конгреса за одобрение проект на резолюция, която разрешава на започване на военни действия срещу Сирия.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.09 2013 в 18:39

по поръчка на САЩ...

02.09 2013 в 11:19

знам кой го е произвел. Името на производителя е башар асад - 1000 тона!

02.09 2013 в 11:18

Страшно разкритие ... ами нали на мирните преговори сядат израелци с палестинци заедно - това едва ли ги прави приятели. Освен това Асад беше подръжник на светската държава и партньор на САЩ и ЕС до известна степен. Но и най-добрия ми приятел ако извърши убийство на дете и имам възможност да го предам на властите за да си понесе залуженото бих го направил. Друг е въпроса, че моите приятели не биха извършили ткаова престъпление, и ако стане инцидент не биха се покрили като мишока петър коментирал над мен ..

02.09 2013 в 11:15

Абе Асад е произвел 1000 ТОНА зарин. Това прави Сирия една от страните която рапзолага с на най-голямо количество забранени отровни вещества, при подписана конвенция за неразработка и неупотреба. Това е достатачна причина да полетят ракетите и Асад да висне на въжето.
Асад изпрати армията да стреля с бойни куршуми по мирен протест (преди две години) което всъщност отприщи гражданската война. Това също е доста добра причина Асад да висне на бесилото с включен вибратор в гъза. Това е и добра причина да се случи същото и с хора които го подържат като теб.

Използването на зарин независимо от кого отвързва ръцете на международната общност да действа, защотото са нарушени международни споразумения. И да няма никакво значение кой ползва произведения от асад зарин. При хиляда тона зарин е по лесно той да се краде отколкото да се произвежда - нещо което Асад се опитва да ни убеди че правят алкайда. А и съм сигурен че ако терористите имат такива количества газ зарин отдавна да го бяха ползвали срещу европа и сащ. Не мислиш ли?

01.09 2013 в 22:23

Особено ако е ял от скърцащите германски колбаси от 3 лева. Нашите вождове ни изтощават още преди да ни е хрумнало да правим революция, то и протеста стана рехав след като няколко дни паркинга на Шератон беше пълнен с интересни камиони. Ама от електромагнитно поле следи не остават, получава се само обща отпадналост и дезориентация.

01.09 2013 в 21:54

Още преди десет години ви обяснявахме, че този е формен идиот и много по-тъп от Буш, не вдявахте.

01.09 2013 в 21:36

И сигурно мъртвите ви проговориха и ви казаха кой е атакувал.Гласове от отвъдното нещо..Смешници.Оревахте света за борбата ви с Ал Кайда , сега им помагате..Да не продължавам,че заради следващите епитети които ми идват в главата ,ще редактират поста.И с основание.

01.09 2013 в 19:23

пробата от всеки българин на средна възраст ще покаже химическа атака :D

01.09 2013 в 18:46

Джон Кери обядва с Башар Асад! СНИМКИ
Приятелството не значи нищо за англосаксонците, предупреждава бивш руски вицепремиер...http://daniivanov.blogspot.com/2013/09/blog-post_7549.html

01.09 2013 в 18:22

Чудесно, дъртюнгел, но все още не показвате грам доказателства, че точно Асад го е ползвал. За сметка на това, вече се появиха доста материали за любимите ви наем... бунтовници. с Ал Кайда начело. ФАЩ.