Джон Джихадиста заплаши Лондон със запис до София (видео)

OFFNews 23 август 2015 в 12:07 23932 12

Палачът на "Ислямска държава" Джон Джихадиста засне нов видеозапис, в който за първи път е с открито лице и заплашва, че ще продължи да реже глави, съобщава британският в. "Дейли мейл".

Със записа с продължителност 1:17 минути тайно са се сдобили бойци от Свободната сирийска армия. Препратили са го на един от своите колеги, известен като Абу Рашид, който се намира в София.

Смята се, че Абу Рашид, родом от сирийския град Алепо, е получил записа по приложението за видеоразговори "Вайбър". По-късно той е предал копие на записа на българските служби за борба с тероризма.

Фанатикът, известен като Джон Джихадиста, през февруари беше идентифицира  като 27-годишния жител на Лондон Мохамед Емуази. Той е обезглавил най-малко седем западни заложника в Сирия - трима американци, двама британци и двама японци, и е участвал в обезглавяването на 17 сирийски войници, обобщава вестникът.

Джон Джихадиста беше видян за последно в края на януари във видеозапис с обезглавяването на японския заложник Кенджи Гото.

В новия запис джихадистът потвърждава самоличността си. Той обещава, че скоро ще се върне във Великобритания с "халифа" на Ислямска държава (Абу Бакр ал Багдади).

Джон Джихадиста е един от най-издирваните престъпници по света. САЩ предлагат награда от 10 милиона долара за главата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!