Quantcast

Дейвид Камерън: Ще вложа сърце и душа за оставането на Великобритания в ЕС

OFFNews Последна промяна на 20 февруари 2016 в 10:00 6242 7

Британският премиер Дейвид Камерън приветства сключеното споразумение, даващо специален статут на страната му в Европейския съюз и се зарече да вложи "сърце и душа" в кампанията за оставане в ЕС, водена преди националния референдум, съобщава Ройтерс.

По време на преговорите, продължили повече от денонощие, лидерите на държавите членки на съюза единодушно се съгласиха за приемането на пакет от мерки, с които да бъде задържана Великобритания в ЕС.

Споразумението дава на страната уникален статут, с който се разграничава от основополагащата цел на съюза, а именно "все по-голяма близост".

Камерън успя да постигне победа по редица въпроси, които определи като "ново споразумение с Европа" - Великобритания няма да е обвързана към никакъв политически съюз и ще има предпазни мерки срещу финансови регулации, които могат да бъдат наложени на Лондон от еврозоната.

След часове на спорове с лидерите на страните от Централна и Източна Европа Камерън осигури правото на Лондон да откаже редица социални придобивки на новопристигнали работници от други страни членки.

Камерън сподели, че е постигнал всички основни цели на преговорите и ще препоръча споразумението на кабинета си днес, стартирайки сериозна кампания, с която да убеди британците, че оставането в ЕС е правилен ход.

Вярвам, че сме по-силни и по-сигурни в един реформиран Европейски съюз, заяви премиерът на среднощна пресконференция.

Дейвид Камерън призна, че някои от близките му политически съюзници са сменили лагера и ще водят кампания за напускане на съюза, което го разочарова, но не го изненадва.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2016 в 17:27

опитите на Хуйло да разбие ЕС ,ще завършат с....., разпадане на Хуйлостан както ссср навремето.....

20.02 2016 в 14:49

the cowboy, ти априори се "слагаш" при интелигентните..... много си "скромен" и много грешиш. За образованието ти ..... нищо не казвам.....

20.02 2016 в 13:34

Браво на Великобритания, че се опитва да отстоява националните си интереси. Добре е също и да се замислят над геополитическите си интереси, защото ако напуснат ЕС няма да спечелят в дългосрочен план много, но ще отслабят и себе си и ЕС, а това значи възход на Русия. Иначе в момента съм точно в Англия и впечатленията са ми, че интелигентните и образовани хора тук са много против напускането на ЕС, но за съжаление и тук както в България преобладават разните безмозъчни човечета - при нас безмозъчните човечета гласуват за русофилските партии финансирани от вожда Путин, а тук поне си имат тяхна автентична националистическа партия (макар, че може и да не се окаже тяхна).

20.02 2016 в 12:04

ЕС е мъртъв.

20.02 2016 в 11:00

"Голата истина е че ситито и банките изхранват страната"

А още по-голата е, че последните се изхранват най-вече от изпиране на крадено от арабелите, бившите комунисти и бившите колонии.

20.02 2016 в 10:53

щом е успял да постигне независимост на ситито от домогванията на Париж и Берлин чрез регулации от Брюксел, ще го бъде.
ЮК ще остане на кантар, както Скотите останаха в ЮК.
Голата истина е че ситито и банките изхранват страната, икономиката и е вятър и мъгла насочена към услуги и вътрешно потребление безкрайно и ненужно скъпи, изключителен стандарт без икономическа мощ. За това финансовата част е жизнено важна.

20.02 2016 в 10:19

С новите промени (не говорим за социалните помощи), англичаните сложиха кръст на перспективите пред ЕС.

До 5-10 години ЕС ще се е разпаднал на практика, Лисабонският договор и институциите му ще са само досадна формалност без съдържание, ще има граничен контрол за бедните, а парите, джобени от нашите мафиоти ще са последното, което ще ни напомня за дните от 2004-6-та на големия "европейски" възход.

След 2025 нещата ще са както преди 1980, с малката подробност, че стените ще пазят западна европа от източните европейци.

Който не се е спасил, сега е последният шанс.