CNN показа жертви на химическо оръжие в Сирия (видео)

Николаос Цитиридис 08 септември 2013 в 09:58 7677 24

CNN показа кадри с жертви на химическо оръжие в Сирия, Снимка: CNN
CNN показа кадри с жертви на химическо оръжие в Сирия, Снимка: CNN

 

Американската телевизия CNN излъчи кадри с жертви на нападението с химическо оръжие в Сирия, съобщиха световните агенции.

Кадрите са части от записи, показани пред членовете на комисията по разузнаване на Сената в четвъртък, като им било обяснено, че това са хора, пострадали от атаката с химическо оръжие край Дамаск на 21 август.

На излъчените кадри се виждат деца и възрастни, изпаднали в паника. Част от тях имат конвулсии, други повръщат или имат пяна на устата, има и починали.

От CNN обясняват, че не могат да потвърдят достоверността на записите. От тях не става ясно и чия е отговорността за нападението. Според телевизията обаче сенаторите, на които са показани кадрите, са били уведомени, че записите са автентични.

В сряда комисията по външните работи на Сената одобри резолюцията, внесена от Белия дом, която разрешава военни действия в Сирия. Като доказателство за необходимостта от предприемането на тази стъпка, са представени излъчените от американската телевизия кадри.

Това са част от кадрите, излъчени по CNN. Предупреждаваме ви, че видеото не е подходящо за лица под 18 години или за хора със слаби нерви. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!