Charlie Hebdo шокира света с карикатури на малкия Айлян

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2015 в 21:57 10120 31

В последния си брой френското сатирично издание Charlie Hebdo публикува серия от карикатури, посветени на мъртвото 3-годишно сирийско дете Айлян Курди, изхвърлено на брега край турския курорт Бодрум.

На едната от карикатурите над мъртвия Айлян е изписано "Толкова близо до целта", а на брега има билборд на „Макдоналдс“ с надпис: "Две детски менюта на цената на едно".

Заглавието на втората карикатура е "Доказателството, че Европа е християнска" - Христос казва, че "Християните ходят по вода", а "отговорът" е „Децата на мюсюлманите потъват“.

Британският юрист Питър Херберт определи новия брой на Charlie Hebdo като "расистки и ксенофобски" и обвини Франция в "морално разложение".

Юристът обяви, че ще се обърне към Международния наказателен съд заради карикатурите, посветени на Айлян.

Миналата седмица художници от цял свят откликнаха на потресаващите снимки с мъртвото 3-годишно сирийско дете, с рисунки, чиито заглавия отправят красноречиви послания към политиката спрямо бежанците и бездушието към страданието им.

Айлян, 5-годишното му братче Галип и майка им Рехан се удавиха в опит да достигнат бреговете на Гърция, бягайки през Турция от родния си сирийски град Кобани - арена на ожесточени сблъсъци между "Ислямска държава" и кюрдските бойци. Крайната им цел била Канада, където бягали при свои роднини.

Снимката бе споделена хиляди пъти с хаштага "Човечество, изхвърлено на брега", написан на английски и на турски език. Това е и заглавието на някои от рисунките. Други гласят: "Приспахме го, време е да се събудим", "Не оставяйте състраданието да се удави". "Сега виждате ли", пита друг художник политическите лидери, които рисува като неми наблюдатели на мъртвото дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2015 в 10:58

TEEN KILLS MOTHER AFTER VIEWING ISIS BEHEADINGS!!!!!

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/europe/article4557815.ece

Blonde Danish teenager, 15, murdered her mother with a kitchen knife after watching ISIS videos of the beheading of British hostages online

Lisa Borch became obsessed with Islam after going out with older Muslims
Spent hours on YouTube watching the savage decapitations of David Haines and Alan Henning with 29-year-old boyfriend Bakhtiar Mohammed Abdulla
Pair hatched a plan to brutally kill Tina Römer Holtegaard at her Kvissel home
They stabbed her at least 20 times, with Borch casually waiting for the police


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3235062/Blonde-Danish-teenager-15-murdered-mother-kitchen-knife-watching-ISIS-vi deos-beheading-British-hostages-online.html#ixzz3lt0F2jYU
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

ЧЕТЕТЕ БЕ, ПЕДЕСРАСТИ ЛИБЕРАЛИ И ГЬОТФЕРЕНИ ПРОИСЛЯМСКИ! ПРОИСЛЯМСКИ!

16.09 2015 в 00:24

Мисля, че има пробив в решетката на времето. Злото доби нови граници и измерения. Убийците от преди десет месеца изглежда убиха карикатуристите заради тези карикатури. Ако за Мохамед може да се спори, за убитото дете може само да се мълчи, а Шарли Ебдо извършиха нещо по- долно от разстрел на това дете. Те опозориха карикатурата като жанр и си заслужиха моралния разстрел от историята. Мисля, че никой не трябва да купува този вестник повече.

15.09 2015 в 22:37

Това вестниче е издавано от крайнолеви комунисти. Какво съчувствие и разум можем да очакваме от тях? Нека не забравяме че комунизмът струваше на човечеството над 105 000 000/сто и пет милиона/ жертви само през 20 в.

15.09 2015 в 20:50

До: Anton

Ето малка част от историята, разказана накратко и с много добра карта. Презентацията акцентира върху покорената от исляма гръко-римска цивилизация и не разглежда Централна и Източна Азия, макар че там джихадът е бил даже още по-садистичен. Съжалявам, че нямам софтуер за субтитри, иначе не е проблем да го преведа на български.
http://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y

15.09 2015 в 19:57

свинете муслимани държат петрола! факт! и всички свине ИСЛАМОФАШИСТКИ затънали в злато и петрол потриват ръце, гледайки как изродите-ислямски червеи червеи пълзят към Европа! Защото държат петрола! ТЕ ДЪРЖАТ ПЕТРОЛА, ОБАЧЕ НИЕ ДЪРЖИМ КИБРИТА!!! И АКО ГИ ПОДПАЛИМ - ХИЛЯДА ГОДИНИ ЩЕ ГОРИ ИСЛЯМСКАТА ГМЕЖ, ДОКАТО ИЗГОРЯТ ДО ЕДИН!! ЦЕЛИЯ МИЛИАРД! ЕДНА КЛЕЧКА КИБРИТ СТРУВА КОЛКОТО ЦЕЛИЯ ПЕТРОЛ НА МУСЛИМАНИТЕ! ДА ВНИМАВАТ!!

15.09 2015 в 17:03

признавам, че не е лесно човек да се ориентира в морето от информация и дезинформация.
Конкретно в информацията, че през Февруари ИД нарежда поне 500 000 да преминат в западна Европа като сред тях и джихадисти, не се споменава за Германия и Швеция да са крайни цели, а европейското средиземноморие и това като контра мярка на евентуално нападение срещу позициите им в Либия.
Към момента нито едното, нито другото се случва.
Иди разбери.

15.09 2015 в 16:50

pineapple, напълно съм съгласен с теб че е възможно това преселение да е организирано и сведено със заповед. На няколко пъти писах коментар че 80-90% от тази паплач е мъже на възраст 20-30 години. Наглото им държание потвърждава съмненията. И дори питах никой ли друг не си задава подобни въпроси. Не познавам историята добре, но не се съмнявам в това което казваш. Дано поне немците се усетят и се мобилизират по бързо, макар че и те са бързо застаряваща нация за която вече има признаци че се е отпуснала и плува безметежно в богатството си - разбирай могат да станат лесна жертва.

15.09 2015 в 13:26

Чесън,
Информацията е конкретна: говоря само и единствено организирано нашествие в ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ. Не смесвай пострадалите от войната с тези, които нахлуват в Европа. В Европа и САЩ в момента идват завоевателите.

Ти ми говориш за истинските БЕЖАНЦИ, които наистина бягат от войната и живеят в бежански лагери в Турция и Ливан. Чети jihadwatch.org - те следят източниците на арабски и публикуват редовно изявленията на главорезите от ИД и имамите от цял свят. Ислямските лидери НЕ ГО КРИЯТ. От години открито заявяват, че ще ни завладеят. Сегашното нареждане на ИД от февруари е просто част от общата стратегия, заложена в исляма и финансирана с петродолари.

Подобни статии има и във frontpagemagazine.com и
thereligionofpeace.com.

15.09 2015 в 13:12

Посипваме си главите с пепел, това е...

15.09 2015 в 12:25

pineapple, на конкретна информация ли се базира твърдението, че мигрирането е хиджра или на предположение?

Все си мисля, че не е това защото мигриращите към ЕС са пренебрежимо малко на фона на 1.5 млн. в Ливан и 2 млн. в Турция.

Със сигурност в целия поток ще се инфилтрират и джихадисти, но защо си мислим, че това е единственият начин за тях да влязат в Европа? Те са тук отдавна.