Брюксел в опасност, Абдеслам - към Германия

OFFNews 23 ноември 2015 в 07:28 8496 3

В Брюксел остава в сила най-високата степен на опасност, училищата и метрото са затворени и днес. Причината - продължава да съществува „сериозна и непосредствена" заплаха. 

Щаб квартирата на НАТО ще отвори врати с гъвкаво работно време, съобщи официалният представител на Северноатлантическия алианс Оана Лунгеску. 

Канада затвори дипломатическото си представителство в Брюксел „до второ нареждане".

16 души бяха задържани при антитерористичната операция в Белгия тази нощ, един от тях е леко ранен. Сред задържаните не е основният заподозрян за атентатите в Париж от 13 ноември - Салах Абдеслам. Според белгийски медии той е бил забелязан от полицията в Лиеж в неделя вечерта, но е избягал с черно BMW към Германия. Информацията не е потвърдена официално.

Европейският съвет отмени повечето срещи, предвидени за днес, с изключение на най-важните. Службата за сигурност на политическата институция повиши вътрешното ниво за опасност до „оранжево", съобщи бТВ. Решението няма да засегне работата на Еврогрупата, на Съвета по образование, както и дейностите, свързани с младежта, културата и науката, и редица други срещи на високопоставени чиновници в съвета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!