Бременна жена и футболен отбор се разминаха със самолетната катастрофа

OFFNews 25 март 2015 в 22:10 8909 1

Бременна жена и шведският футболен отбор Далкурд се разминаха със самолетната катастрофа във Френските Алпи поради щастливо стечение на обстоятелствата, което осуетило качването им на борда.

Жената трябвало да пътува със съпруга си от Барселона във вторник сутринта, но не се качила на самолета заради твърде напреднала бременност. Според испанското изданието La Voz de Galicia двойката е имала три деца - на три, пет и седем години, и е очаквала четвърто.

Цял футболен отбор също се размина със смъртта с взето в последната минута решение да не се качва на самолета, пише Дейли Мейл.

Първоначалният план бил отборът да пътува заедно на борда на фаталния полет 4U9525 до Дюселдорф, но вместо това футболистите били разпределени в другите три самолета, които пътуват от Барселона до Швеция през Германия.

Когато делегацията от 29 играчи и екип кацнала, всички разбрали, че четвъртият самолет се е разбил.

"Изпращаме нашите най-дълбоки съболезнования към всички жертви на днешната ужасяваща трагедия във Франция. Дано почиват в мир", написаха футболистите в официалния Туитър профил на тима.

Германски самолет се разби в Южна Франция във вторник. Загинаха всички 150 души на борда – 144 пътници и шестима души екипаж. Идентифицирането на жертвите ще отнеме време, тъй като екипите са затруднени от терена и метеорологичните условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews