Борис Джонсън си промени отношението към Тръмп, поздрави го с победата

ОFFNews 10 ноември 2016 в 13:15 6160 2

Борис Джонсън промени отношението си спрямо Доналд Тръмп след избора му за президент на САЩ, като каза, че "очаква с нетърпение" да започне съвместна работа с него, съобщава "Индипендънт".

Преди време външният министър на Великобритания нарече Тръмп "негоден" за управление. Той дори го обвини, че "играе играта на терористите", когато републиканеца призова за пълна забрана на мюсюлмани да преминават границата на САЩ.

За забраната срещу мюсюлманите бившият кмет на Лондон каза: "Мисля, че Доналд Тръмп е изгубил ума си, ако смята, че това е разумен начин да се процедира." 

"Това, което той прави, е да играе играта на терористите и на тези, които се опитват да ни разделят", допълни той.

Преди време напрежението между двамата се засили след изказване на Тръмп, в което той обяви, че в части от Лондон полицаите се страхуват за живота си от действията на мюсюлманите. 

Тогава Джонсън отговори: "Мисля да го поканя да дойде и да разгледа цял Лондон, бих го завел на обиколка из града, но не искам да излагам лондончани на ненужен риск от това да срещнат Доналд Тръмп." 

"Не посещавам някои части на Ню Йорк, защото се опасявам, че наистина мога да го срещна там", допълни великобританеца.

След оповестяването на резултатите от американския вот външният министър на Великобритания коренно промени отношението си и направи обръщение в социалната врежа "Туитър": "Поздравления за Доналд Тръмп, с нетърпение очаквам да работя с неговата администрация за глобалната стабилност и просперитет." 

"Силно вярвам в значимостта на отношенията между САЩ и Великобритания и съм уверен, че заедно ще вървим напред", продължи в поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!