Борисов пожела благоденствие на Тръмп и поиска падане на визите

OFFNews 10 ноември 2016 в 10:28 8877 24

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Бойко Борисов

Пресслужбата на Министерския съвет разпространи текста на телеграмата, с която премиерът Бойко Борисов е поздравил Доналд Тръмп по повод избирането му за президент на САЩ.

В нея Борисов поздравява Тръмп и желае на него и на американския народ здраве и благоденствие.

"Ценя изключително високо достигнатото ниво на приятелство и стратегическо партньорство между нашите две страни. Искрено вярвам, че при Вашата администрация България и САЩ ще продължат да надграждат постигнатото", пише още българският премиер.

Той потвърждава, че "българското правителство ще продължи да полага усилия за пълното разгръщане на потенциала на двустранните отношения".

Министър-председателят подчертава, че сътрудничеството между България и САЩ в областта на отбраната, борбата с тероризма и организираната престъпност е отлично и благодари за полученото съдействие за модернизацията на българските въоръжени сили.

"Същевременно съм убеден, че можем да направим още много за разширяване на присъствието на американския бизнес в България. Надявам се и на напредък в диалога за премахване на визовите ограничения за САЩ, което ще разшири възможностите за преки връзки между гражданите на двете страни", посочва премиерът Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

20

Red or Dead

10.11 2016 в 15:07

ПОВЛЕКАНО,ВЪЗМУТЕНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ СЕ ИЗКАЗВАТ....ПО ТВОЙ АДРЕС...И ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ....ПРОСТО СА ПО-СМИРЕНИ...НО ВЪЛНАТА ТРЪГНА...СПИРАНЕ НЯМА!!!

63994

17

Red or Dead

10.11 2016 в 12:53

Аз издигам лозунг....

НЕ НА ФОРУМНИТЕ ТЕРОРИСТИ-ШНАУЦЕРА И БУЛОНКАТА...ПИСНА НИ ОТ ОГЛУШИТЕЛНОТО ДЖАВКАНЕ...

Йончев,моля ....ЛИМИТИРАЙ ГИ.....
ТУК ВЕЧЕ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СИ КАЖЕ 2 приказки...водният плъх може да остане...:-) :-):-) :-)