Берлускони: Русия е естествен съюзник на Европа срещу тероризма

Стефка Накова 12 януари 2015 в 15:57 6634 1

Снимка РИА Новости

Силвио Берлускони

Русия е естествен съюзник на Европа в борбата срещу тероризма. Това заяви в интервю за вестник Il Messaggero бившият премиер на Италия и лидер на партия "Напред, Италия" Силвио Берлускони.

По думите на 78-годишния политик Русия е "естествен съюзник" на Европа срещу "ислямския фундаментализъм" и срещу "терористични заплахи".

„Беше голяма грешка да се предположи, че съществуващото напрежение е унищожило атмосферата на сътрудничество, родена след споразумението в Пратика Ди Маре, когато благодарение на външната ни политика Русия се превърна в стратегически съюзник на НАТО и член на Г8", добави Берлускони.

Днес изглежда, че времената на Студената война се връщат. Аз се надявам, че трагичните събития в Париж ще помогнат на всички да разберат кои са истинските ни и смъртни врагове", подчерта той.

Берлускони коментира и санкциите срещу Русия, които според него са безполезни и са пагубни за италианската икономика. 

„Санкциите са безполезни, освен това те са вредни за външната ни политика и пагубни за нашата икономика. Аз се надявам, че италианското правителство ще стане инициатор за промяна на европейската линия“, каза Берлускони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови