Белият дом не пусна на събитие журналистка от CNN, задала неудобни въпроси на Тръмп

OFFNews 26 юли 2018 в 13:10 3009 1

Кейтлън Колинс

Белият дом не допусна до събитие журналистка от CNN, след като задала на президента Доналд Тръмп неудобни въпроси.

По време на снимките на Тръмп с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в сряда Кейтлън Колинс задала на Тръмп въпроса защо Владимир Путин не е приел поканата му за посещение в Белия дом и го попитала за аудиозаписа, на който Тръмп обсъжда с адвоката си как да плати на модела от "Плейбой" Карън Макдугъл, за да мълчи за аферата им. 

Малко след това от Белия дом са уведомили CNN, че въпросите на Колинс са били "неудачни" и няма да ѝ бъде позволено да присъства на пресконференцията на Тръмп и Юнкер.  

От Асоциацията на кореспондентите в Белия дом осъдиха решението на администрацията на Тръмп като "неудачно, погрешно и израз на слабост".

Подкрепата си за CNN изрази и шефът на Fox Джей Уолтърс, като настоя журналистите на телевизията да имат пълен достъп. 

Тръмп и критичната към него CNN не са в добри отношения още от началото на мандата му. Още на първата си пресконференция след встъпването си в длъжност Тръмп отказа да отговаря на въпроси на телевизията, а след това ги обвини, че са "фалшиви новини". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

26.07 2018 в 14:03

Ами много правилно решение! Първият въпрос е инсинуативен и си няма нищо общо с реалността. Всички знаем, че Путин прие поканата за визита. А вторият въобще не е по темата. Защо тази никаквица трябва да губи времето и енергията на хората с подобни въпроси? По - добре да пуснат хора със сериозни такива!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика