Изтече нов запис от разговор между Тръмп и адвоката му: обсъждат плащане след афера с модел на Playboy

OFFNews Последна промяна на 25 юли 2018 в 12:46 7894 0

Запис на разговор между президента на САЩ Доналд Тръмп и адвоката му, в който двамата обсъждат плащане в брой във връзка с предполагаема афера с модел, бе излъчен от CNN.

Тръмп и Майкъл Коен говорят за купуване на правата над историята на бившия модел на сп. Playboy Карън Макдугъл.

Аудиозаписът е от септември 2016 г., два месеца преди президентските избори. Предполагаемата афера датира от 2006 г.

Сегашният адвокат на Тръмп - Руди Джулиани, обяви, че не са били плащани пари, както и че записът не е доказателство за извършването на престъпление.

Този запис е един от няколкото открити по време на обиск от служители на ФБР в имот на Коен в Ню Йорк, извършен по-рано тази година.

Разговорът прескача от една в друга тема, чуват се други гласове и на места звукът е заглушен. И все пак е очевидно, че Тръмп и Коен обсъждат закупуването на правата от таблоида National Enquirer в навечерието на президентския вот.

Чува се Коен да казва: "Трябва да отворя фирма за прехвърлянето на цялата тази информация според нашия приятел Дейвид". Възможно е да става въпрос за приятеля на Тръмп Дейвид Пeкър - президент на American Media Inc, издателят на National Enquirer.

По-късно Тръмп пита:"И така, какво трябва да платим за това? Една пета?".

Бившият модел Карън Макдугъл получава $150,000 от Enquirer за историята ѝ.

След излъчването на записа Тръмп избухна недоволно в Туитър. "Що за адвокат би записал клиент? Колко тъжно", възкликва президентът:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови