Башар Асад ранен, съпругата му бяга в Русия

19 юли 2012 в 14:23 3435 2

Башар ал-Асад
Башар ал-Асад

Сирийският президент Башар ал Асад е бил ранен при вчерашните бомбени атаки в столицата Дамаск, съобщава електронното издание на The Guardian. При взривовете вчера загина сирийският министър на отбраната генерал Дауд Раджа и зетят на Башар Асад, след като терорист се взриви до сградата на сирийската агенцията за национална сигурност. 

Според появилата се информация съпругата на сирийския президент Асма е напуснала страната и е в Русия. 

Според информация на Ройтерс Башар Асад в момента се намира в крайбрежния град Латакия. През последните пет дни в няколко квартала на Дамаск се водят ожесточени сражения между сирийските сили за сигурност и противници на режима на Башар Асад. Според държавната телевизия униформените мъже в тези квартали може всъщност да не са военнослужещи от сирийската армия.

Според официалната руска позиция на Асад не е предлагано убежище. Засега информацията за местонахождението на сирийския президент и съпругата му не е потвърдена. Американският президент Барак Обама е провел близо едночасов разговор с руския си колега Владимир Путин, но в него не е обсъждана съдбата на Асад. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews