Quantcast

Австрия и Русия подписаха за "Южен поток"

ОFFNews Последна промяна на 24 юни 2014 в 22:19 7806 24

Снимка Архив

Австрия финализира споразумението с руската „Газпром“ за изграждане на отсечка от газопровода „Южен поток“ на територията на страната въпреки замразените преговори между ЕС и Москва, предаде „Ройтерс“.

Документът бе подписан днес във Виена от изпълнителният директор на „Газпром“ Алексей Милер и генералния директор на австрийския петролен гигант "OMV" Герхард Ройс. Договорът определя конкретните права и задължения на акционерите, както и задава принципите на финансиране и разпределение на печалбите.

„Това инвестиционно решение ще гарантира газовата сигурност на Европа“, заяви Ройс на пресконференция след подписването на договорката.

Изпълнителният директор на OMV подчерта, че споразумението по никакъв начин не нарушава европейското законодателство и че решението на Австрия е окончателно.

„Газпром” води конструктивен диалог с ЕК за българския участък от „Южен поток”, заяви Алексей Милер по въпроса с оттеглянето на България от проекта. "Големите проекти винаги се сблъскват с различни работни моменти. Аз мога да кажа, че ние се намираме в конструктивен диалог с Европейската комисия. Срокът за изпълнение на проекта все още не е засегнат по никакъв начин.“, каза още той.

В началото на юни премиерът Пламен Орешарски ненадейно обяви, че спира изпълнението на проекта в България, докато не бъдат изгладени разминаванията между българското и европейското законодателство. Междувременно стана ясно, че ЕК образува наказателна процедура срещу държавата, поради неясни процедури при осъществяването на търга за избор на строител на газопровода в страната.

Споразумението предвижда първата доставка на газ в Австрия да се осъществи в края на 2016 г.,

Австрийската част на тръбата е дълга около 50 км и капацитет 32 млрд. куб. метра годишно. По-ранни оценки на проекта предвиждат той да достигне пълния си капацитет в началото на 2018 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 23:22

Дреме му на някой за Южния поток,като в крайна сметка ще свърши откъдето е тръгнал,а именно в задника на Путлер!Скоро,другари :)

25.06 2014 в 23:22

Дреме му на някой за Южния поток,като в крайна сметка ще свърши откъдето е тръгнал,а именно в задника на Путлер!Скоро,другари :)

25.06 2014 в 17:42

Барак Обама умрял. След 10 години, той се отегчил и помолил Господ да му позволи да посети Земята, за да види какво е положението в страната му. Господ се съгласил и го освободил.
Обама отишъл в един бар в Ню Йорк, поръчал си една бира и попитал бармана какви са проблемите на страната. Барманът, с изненада, казал:
- Какви проблеми може да имаме? Ние сме велика империя и всичко около нас е наше.
- Как така наше? А Ирак, а Афганистан?
- И те са наши!
- А Европа, Африка, Близкия изток?
Барманът извадил изпод тезгяха един глобус и гордо го завъртял:
- Казвам ти - ние сме една велика империя! Целият свят ни принадлежи!
Обама, радостен, горд и доволен, изпил бирата си и казал:
- Е, благодаря ти, приятелю! Колко ти дължа?
Барманът:
- Една рубла и двадесет цента...

25.06 2014 в 17:26

Австрийците им дреме на *ура кво искал Пиндустан. Гледат си интереса. Само българските продажни политици *урви си дават задника на Големия Брат.

25.06 2014 в 15:37

Луд, дано никога не започне ваденето на шистов газ от България, щото тогава ще можем да пием само вносна минерална вода. Язък за държавата ще стане...

25.06 2014 в 15:33

Реално единствената страна в Eвропа ,която се страхува от "Южен Поток" е Украйна. Те обаче не ни предлагат нищо даже сигурно ще искат да им помагаме финансово и военно, надяват се да се закачат на хранилката като Гърция. Австрииците си направиха точно тази сметка ,защо да се отказват от нещо изгодно за да угодят на Украйна ?

25.06 2014 в 10:21

Евала на австрийците, те знаят как да се развиват и да тежат на мястото си. САЩ ще го духат въпреки глупостите, които направиха в Украйна. Ние нали сме големите специалисти, ще си дъвчем к*ра тука.

25.06 2014 в 09:54

Другари ОМВ е частна компания и не представлява австриската държава. Може ли да питам ОМВ когато построи тръбата в Австрия с какво ще я свърже, защото тръбата има една такава гадна особенност, за да тече нещо по нея трябва да е свързана за друга тръба. Така че мили ми смехурковци докато Русия на се разбере с ЕК няма да има южен поток. А че ще се разберат в един момент няма съмнение та затова ОМВ подписва този договор. Иначе Австрия ако реши да се репчи на ЕС много бърза ще им свият сърмите като нс наште комундели. Вече се е случвало когато австриските неонацисти щеха да вземат власта, тогава ЕС посъветва Австрия, че това не хубаво и Австря се вслуша в съвета на ЕС.

25.06 2014 в 08:43

п.п.
Не съм против ЮП, но при изгодни условия, още повече че няма да е далеко времето когато тръбата ще бъде напълнена с шистов газ от Добружа, а след това ние ще продаваме на Кочината газ по 500 евро.

25.06 2014 в 08:22

Лустраторе, досега те имах за умен човек, ама ти всячески се стремиш да ме опровергаеш.....ОМV много добре си знаят интереса и са си направили сметката, а това, че ти ги мислиш за същите тъпанари като нашите лакоми задници си е изключително твой проблем.