"Атаката над АЗ21 е атака над Русия, ще отговорим подобаващо"

OFFNews 18 ноември 2015 в 15:55 4148 11

Взривяването на руския самолет в Синай е равнозначно на нападение над Русия. Правото за самоотбрана ще се реализира с всички възможни средства. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Терористичният акт е нападение именно над руски граждани, което е равносилно на нападение над държавата. За отговор ще използваме всички достъпни средства – и политически, и военни, и по линията на спецслужбите и разузнаването и т.н., подчерта Лавров.

Той каза, че спецслужбите на редица страни вече са се съгласили да помогнат на Русия в търсенето на виновните за взривяването на руския самолет.

По думите му дори вече ас постъпили редица данни и сведения за това къде може да се намират хора, заподозрени за връзка с терористичния акт.

Москва разчита на общи действия за спирането на финансирането на терористичните групи. Предоставихме снимки, доказващи, че „Ислямска държава“ продава нефт от завзетите територии. По този начин джихадистите финансират своята дейност, допълни руският външен министър.

Руската федерална служба за сигурност обяви във вторник, че терористичен акт е причината за падането на самолета в Синай, при което загинаха 224 души.

На самолета е била внесена бомба, която по-късно е взривена, допълниха те.

В същото време стана ясно, че през последните дни Русия е удвоила ударите си в Сирия, а само вчера сутринта са пуснати 34 крилати ракети по позиции на „Ислямска държава“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки