Арестуваха в Южна Корея майката на децата, намерени в куфар

OFFNews 15 септември 2022 в 11:48 4015 0

Имотът, където са открити останките от децата в куфари

Снимка DAVID WHITE/STUFF

Имотът, където са открити останките от децата в куфари

Южнокорейската полиция е арестувала жена, обвинена в убийството на двете си деца, чиито останки бяха открити в куфари в Нова Зеландия миналия месец, предаде Би Би Си.

Обвиняемата е 42-годишна новозеландска гражданка от корейски произход. Тя е била арестувана днес при среднощна акция в апартамент в югоизточния град Улсан. Според полицията жената е избягала в Южна Корея през 2018 г. след смъртта на децата си.

Детските телца бяха открити от непознати, купили изоставените куфари от складово помещение в най-големия новозеландски град Окланд. Смята се, че телата са били в куфарите в продължение на няколко години. Предполага се, че децата са били на възраст 7 и 10 години когато е настъпила смъртта и. След като телата им бяха идентифицирани, местните власти отказаха да съобщят имената им.

Нова Зеландия е подала молба за екстрадирането на жената, която ще бъде разгледана от южнокорейски съд. Полицията в Окланд заяви, че е работила в тясно сътрудничество с южнокорейските власти при издирването на жената.

Новозеландските медии съобщават, че семейството е живяло в Окланд от няколко години, а бащата е починал от рак преди кончината на двете деца. Бабата и дядото на децата все още живеят в Нова Зеландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови