Откритите в куфари човешки останки са от две малки деца

OFFNews 18 август 2022 в 13:31 18806 0

Имотът, където са открити човешките останки в куфар.

Снимка DAVID WHITE/STUFF

Имотът, където са открити човешките останки в куфар.

Човешките останки, открити в куфари, купени на търг в Нова Зеландия, принадлежат на две малки деца, съобщава полицията, цитирана от АП. Те са крити в продължение на няколко години.

Случаят стана известен преди дни, след като семейство от Оукланд купува куфарите онлайн от складова база на търг. Те отворили куфарите чак след като ги отнесли у дома си и се обадили в полицията. Оттам са категорични, че семейството няма връзка със смъртта на децата.

Аутопсията на останките е показала, че децата са били на възраст между 5 и 10 години, каза на пресконференция инсп. Тофилау Фаамануи Вааелуа. "Телата са били скрити в два куфара със сходни размери ... Смятам, че куфарите са били на съхранение в продължение на няколко години", каза той, като добави, че вероятно става въпрос за период от три до четири години.

Разследването продължава, за да се установи кога, къде и как са починали децата.

Вааелуа заяви, че има основания да смята, че децата имат роднини в страната, които може да не знаят, че близките им са починали.

Полицията работи с Интерпол и чуждестранни агенции.

В куфарите са намерени битови и лични вещи, които полицията използва в разследването си, за да помогне за идентифицирането на жертвите.

Полицейският началник не скри и колко е трудно за него и колегите му да работят по този случай: "Много от нас [полицаите] са родители ... правим всичко възможно да приключим разследването и да идентифицираме жертвите. Без значение колко години служиш и разследваш ужасяващи случаи като този, никога не е по-лесно да го направиш".

Южнокорейска връзка разплита мистерията с останките от деца в куфари

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови