Южнокорейска връзка разплита мистерията с останките от деца в куфари

OFFNews 22 август 2022 в 12:37 4090 0

Имотът, където са открити останките от децата в куфари.

Снимка БТА/АП

Имотът, където са открити останките от децата в куфари.

Мистерията с останките от деца, открити в куфари в Нова Зеландия, се разплита. Полицията в Сеул съобщи, че е открила вероятна тяхна роднина – жена от Южна Корея.

Тя е новозеландка от корейски произход. Пристигнала е в Южна Корея през 2018 г. Няма данни оттогава да е напускала страната, съобщава полицейски служител пред Ройтерс. Точното ѝ местонахождение все още не е известно.

Новозеландската полиция е поискала потвърждение от Южна Корея дали жената, която може да е свързана с престъплението, се намира в Южна Корея. Предвид предишния ѝ адрес и възрастта ѝ, тя може да е майката на децата – допълва полицейският служител.

Полицията няма право да я издирва без заповед за арест, но Международната организация на криминалната полиция (Интерпол) е поискала южнокорейската полиция да проследи местонахождението ѝ - съобщи южнокорейският национален телевизионен оператор KBS.

Ако Интерпол издаде червена бюлетина, полицията може да задържи жената.

Останките бяха открити миналата седмица в Нова Зеландия от семейство, което си купило от склад два куфара на търг, проведен онлайн. Полицията разследва убийство от 11 август, когато е направено зловещото откритие. Оттам подчертават, че семейството не е заподозряно.

Децата са били на възраст между 5 и 10 години, показва аутопсията.

Телата им са били скрити в два куфара със сходни размери.

"Телата са били скрити в два куфара със сходни размери ... Смятам, че куфарите са били на съхранение в продължение на няколко години", каза новозеландският инспектор Тофилау Фаамануи Вааелуа. Според него става въпрос за период от три до четири години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови