Арестуваха двама висши чиновници в Украйна за корупция (видео)

ОFFNews 25 март 2015 в 17:43 4021 6

Двама висши украински чиновници бяха арестувани по обвинение в корупция и отведени с белезници по време на заседанието на правителството. 

Украинските власти са задържали Сергей Бочковски, шеф на служба за извънредните ситуации, и заместника му Васил Стоецки пред погледите на фотографи и журналисти, обвинявайки ги в корупция на "високо ниво".

"Това ще се случи с всеки, който наруши закона и се подиграва на украинската държава", заяви премиерът Арсений Яценюк, цитиран от Ройтерс.

"Когато страната е във война и броим всяка стотинка, те крадат от народа и държавата", коментира той.

Двата ареста са свързвани с източване на средства към офшорка, даване и взимане на рушвети във връзка с обществени поръчки, обясни вътрешният министър Арсен Аваков на заседанието на кабинета. 

В същото време стана ясно, че президентът Петро Порошенко учолни олигарха Игор Коломойски като регионален губернатор на Днепропетровск, важен индустриален регион за Украйна. 

Международният валутен фонд одобри по-рано този месец спасителен пакет от 17,5 млрд. долара за Украйна. Оттогава правителството на страната е подложено на натиск от страна на Фонда да се бори с корупцията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови