Антитерористична операция срещу Ислямска държава в Македония

OFFNews 06 август 2015 в 11:02 4455 3

Антитерористична операция срещу Ислямска държава в Македония

Снимка БГНЕС, архив

На 9-ти май при друга подобна акция на север от град Куманово, в квартал Дива населба загинаха 8 македонски полицаи, а 10 терористи бяха убити.

В няколко града в Македония се провежда антитерористична спецакция срещу членове на Ислямска държава. Тя е започнала рано тази сутрин и се провежда под ръководството на министерството на вътрешните работи, съобщава БГНЕС. 

"Антитерористичната акция на МВР има за цел да арестува лица, за които има съмнения, че са участвали в паравоенни формирования в Сирия и в други част на света, където има военни конфликти. Акцията има за цел да бъдат арестувани и лица, които набирали македонски граждани за включване във войната в Сирия", каза говорителят на вътрешното министерство в Скопие Иво Котевски.

Според него операцията е към своя край и тя се провежда в столицата Скопие, както и в градовете Струга, Куманово, Тетово и Гостивар - в западната част на страната. 

Вече има и арестувани. Задържан е имамът на скопските джамии Тутунсуз и Яя паша Реджеп Мемиши. В столицата е направена проверка на всички джамии, които не са под контрола на ислямската религиозна общност в Македония. 

На 9-ти май при друга подобна акция на север от град Куманово, в квартал Дива населба загинаха 8 македонски полицаи, а 10 терористи бяха убити. При сраженията бяха ранени 38 македонски полицаи. Месец преди това бе извършено нападение срещу граничен пункт на границата между Македония и Косово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!