$15 млн. - цената за грешката да сбъркаш часовник с бомба

OFFNews 24 ноември 2015 в 13:16 4866 7

Снимка AP

Семейството на тексаския тийнейджър мюсюлманин, арестуван заради това, че е занесъл ръчно направен часовник в училището си, поиска обезщетение в размер на 15 милиона долара и извинение от управата на град Ървинг, за да може училището да избегне съдебен процес, съобщиха адвокатите им.

14-годишният Ахмед Мохамед направил часовник и го занесъл в училище, където го показал на учителката си. Тя обаче помислила часовника за бомба и извикала полиция. След като объркването стана ясно, момчето получи извинение, покана и среща с президента на САЩ в Белия дом.

Инцидентът от септември предизвика коментарите, че подозренията към момчето са били породени повече от религията му, отколкото от часовника. След случая семейството реши да напусне САЩ и да се пресели в Катар.

В отделни писма до управата на Ървинг и до училището адвокатите пишат, че момчето е било задържано погрешка, арестувано незаконно и разпитвано в отсъствието на родителите му.

Семейството на Мохамед иска 10 млн. обезщетение от града и още 5 млн. долара - от ръководството на училището, за да не ги съдят. Адвокатите са посочили и срок за изпълнение - 60 дена.

Ръководството на училището коментира, че писмото е дадено на адвокатите и те ще излязат с позиция скоро. Градските власти не отговориха веднага дали ще изпълнят искането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!