Тайните на перфектната лятна рокля: Какво казват дизайнерите?

OFFNews 31 май 2024 в 10:12 546 0

рокля

Снимка Freepik

Лятна мода

Със завръщането на топлите дни, все повече дами протягат пръсти към една определена дреха, която се е превърнала в символ на сезона: лятната рокля. Макси, миди или къси, с презрамки или къс ръкав, летните рокли са винаги удачен избор за слънчевото време.

Независимо дали ги стилизирате с дънково яке и спортни обувки за ежедневна визия или с токчета за официално събитие, летните рокли ви позволяват да се впишете във всяка ситуация през този сезон.

Но как да изберем правилната рокля, която да бъде актуална през 2024? За свежо лято, което е много повече от ремикс на предходното, тук сме събрали някои от най-ценните тайни на модните дизайнери относно избора и стилизирането на лятна рокля. Ето кои са те!

Комфорт преди всичко

Култовата Вера Уанг, за чиито рокли любителите на модата от десетилетия се надпреварват, е казала “Жената е най-сексапилна, когато й е удобно в дрехите.” Всяка дама, която се е намерила притисната в тясна рокля с безмилостно стегнат цип и недостатъчно място за иначе апетитната вечеря в ресторанта, знае какво точно има предвид дизайнерката.

Лятото, повече от другите сезони, ни приканва да се отпуснем малко в стилистичните си избори. През 2024-та особено се очаква да видим завръщане на правата, свободна кройка на флапърките от 20-те години на миналия век, а изчистените модели тип дълга риза в чисто бяло или на райе са винаги актуални.

За почитателите на по-класическите дизайни с цип, рокли с по-висока талия и разкроена долна част могат да осигурят същата степен свобода и комфорт без да се прави компромис с елегантността на тоалета. Ако това е стилът, който ви допада, бутиковите модели от Mellini Fashion ще бъдат точно по ваш вкус.

Изчистени цветове

Нищо не казва “лято” по-силно от светлите, леки цветове. Те не само помагат да държим телесната температура под контрол, но и допринасят за цялостно по-позитивно настроение и усещане за релакс, които обикновено асоциираме с летния сезон.

В света на висшата мода няма по-голям привърженик на цветово изчистения дизайн от Коко Шанел. Говорейки за черното и бялото, дизайнерката казва “Тяхната красота е абсолютна. Това е перфектната хармония.”

И докато не ви препоръчваме да наденете черна рокля в най-горещите дни, винаги можете да заложите на бялото през деня, или бяло с някои черни акценти. Много от дизайнерските колекции за пролет-лято 2024 залагат на нюанси на бялото и други много светли цветове (бледо розово, небесно синьо, лавандулово).

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх