Преди почивка: Как да се подготвим и организираме покупките си

OFFNews 07 август 2019 в 11:35 3155 0

И около почивката се изисква планиране и по-строга организация, за да се насладим на спокойствието след това
Преди да тръгнете за своето лятно пътешествие или почивка на море, трябва да сте сигурни, че сте помислили и за най-малките детайли. Това са ангажименти, които може да планирате отрано, за да не се чувствате притиснати в последния момент.

Седмица преди старта на отпуската

Вече е ясно отдавна към коя дестинация ще се отправите. Ако офертата, която сте избрали, не е ол инклузив, ще трябва да набележите някои покупки.

За семейства с деца това е повече от наложително, защото ще се наложи сами да организирате изхранването. Прегледайте актуалните промоции в Кауфланд и Била нова седмична брошура, за да прецените кои от тях ще ви бъдат от полза по време на ваканцията. Вероятно се нуждаете от слънцезащитни продукти, или пък искате да се заредите с питиета за прохладните вечери? Каквото и да търсите, отбележете си къде и кога бихте могли да го вземете, без това да нарушава съществено ежедневния ви график.

Направете си списък с всички принадлежности, козметика, оборудване и техника, които имате намерение да вземете със себе си. В отделен файл може да запишете и дрехите, които ще сложите в багажа си.

Не забравяйте и за аптечката, в която да поставите основните медицински консумативи и лекарства за всички членове на фамилията.

Ако не сте платили някоя сметка, направете го сега, за да не остават задължения за последните дни преди заминаването.

Три дни преди пътуването

В този период, особено ако все още сте на работа и не сте в отпуск, трябва да започнете със събирането на багажа. Задачата ви е значително улеснена, защото вече имате списъци под ръка. Попълнете липсите, следейки и прогнозата за времето, за да сте сигурни, че ще бъдете в готовност за всяка ситуация.

Изчислете какво количество храна ще ви е необходима като налична до отпътуването, за да не купувате излишни продукти за дома. Ако има такива, които има опасност да се развалят, пригответе ястие с тях или ги замразете.

Сложете на видно място билетите за избрания маршрут, а ако сте с кола, задайте нужните координати на навигацията, за да сте в пълна готовност при тръгването.

Хубаво е да обърнете внимание и на финансовите средства. Нужна ли ви е чужда валута, дребни или изобщо пари в кеш – това са все ключови детайли, характерни за съответния регион, който смятате да посетите.

Последният ден

Приготовленията вървят към своя финал, а целта е ясна – безпроблемна почивка и чудесно настроение. Пристъпете към ревизия на всичко гореизброено, сложете личните си документи в чантата с възможност за лесен достъп. Не пропускайте да вземете зарядните си устройства. Бихте могли да си направите и електронни копия на паспорта, застраховката и другите карти, с което да се подсигурите за всеки случай.

Предайте на най-близките, че ще отсъствате, а ако се налага, нека да получат и копие на ключ.

На тръгване

Вече не ви остава нищо друго, освен вълнението от предстоящата почивка, но не пропускайте и някои дребни задачи.

Полейте цветята, изхвърлете боклука, затворете добре вратите и прозорците, спрете електрическите уреди.

Ако има останали продукти, които може да вземете за из път, подгответе и тях в малка хладилна чанта. Снабдете се с вода, проверете отново документите и се отправете с усмивка към лятното си забавление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови