Как да съхраняваме обувките си правилно?

OFFNews 21 декември 2021 в 12:56 5999 0

За да издържат обувките ви дълго се грижете добре за тях. Необходимо е и подходящо съхранение - това се отнася както за ежедневните обувки, така и за обикновените зимни ботуши, които могат да бъдат сериозно повредени за дълго време.

За да не изгубят формата си продуктите, на първо място е необходимо да ги носите правилно: в съответствие със ситуацията и повода и редовно го третирайте със защитни средства. Всеки чифт трябва да се почиства поне два пъти седмично и да се третира с крем или импрегниране - без това, върху тях ще се образуват пукнатини, ще се натрупат мръсотия и прах.

Като алтернатива използвайте вестници. Между другото, те трябва да се прилагат след измиване, хартията перфектно абсорбира влагата и помага да се запази формата. Определено не бива да слагате всички обувки извън сезона в едно чекмедже. Докато дойде време да ги носите ще извадите обувките си прашни и смачкани от килера.

Правете следните стъпки внимателно:

  • Измивайте обувките при замърсяване обилно с вода;
  • Сушете ги в съответствие с всички правила, без да използвате отоплителни устройства;
  • Намазвайте ги с подходящ крем или паста;
  • Можете да дезинфекцирате ботушите отвътре със специални средства;
  • Натъпчете вътрешността им с хартия или ги поставете картонена кутия;

Проветряването се счита за задължително при подготовката за прибиране на обувките преди лятото или преди зимата. Мухъл може да се развие върху влажен материал на обувката. Важно е мястото за съхранение да не е нито влажно, нито тъмно. Ултравиолетовата светлина насърчава окисляването, разрушавайки материала и за дълго време и обувките ви просто ще избледнеят.

Когато оставяте обувките си в килера, опитайте се да го направите внимателно, за да не паднат чифтовете един върху друг. Използвайте кутии за обувки и прозрачни кутии - те се предлагат в много магазини. Добър начин да запазите формата на обувките ще бъдат държачите за обувки, които приличат на закачалки - те могат да бъдат пластмасови, метални и дървени.

Източник: rabotnioblekla.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!