Quantcast

Изкуството на мъжките аромати - как правилно да изберете и носите парфюм?

OFFNews Последна промяна на 01 септември 2019 в 12:03 8552 2

Един добре подбран парфюм може да ви предложи много - да ви направи по-привлекателни за околните, да ви накара да се чувствате по-уверени и дори - по-спокойни. Как обаче да подберете нотките, за да работят по този начин? Ако сте сред 80-те процента мъже, които не използват парфюм в ежедневието си, тази статия ще ви запознае с изкуството на ароматите.

Разнообразието от комбинации е огромно и е важно да знаете, че те могат да бъдат усетени по различен начин върху всяка кожа. Определени нива на хормони карат нанесения директно върху тялото парфюм да се активира персонално. А кой е най-подходящият за вас? Лесно може да намерите любимеца си тук: https://makeup.bg/categorys/3218/, като сортирате любимите си ухания. Така ще завършите цялостния си образ и ще накарате хората около вас да ви запомнят.

Видове

Преди да започнете да търсите своя фаворит, е добре да уточните кой вариант на аромата искате да закупите: одеколон, тоалетна вода, парфюмна вода и парфюм.

Каква е разликата?

Одеколон - често чувате това наименование, което преди се е използвало за общо название на мъжките аромати. Той обичайно е лек и свеж аромат, като използваната композиция е от около 2-4%. Трайността му е около 2 часа.

Тоалетна вода - изключително срещана в повечето магазини, тъй като тя е по-приемливият за бюджета вариант. Разтворът е около 5-15%, а трайността - около 3 часа. 

Парфюмна вода - притежава по-силна композиция, от около 15-20%, която я прави по-трайна и силна. Обичайно се усеща около 5 до 8 часа спрямо подбраните нотки.

Парфюм - най-концентрираният и скъп вариант. Направен е от 20-30% чиста парфюмна есенция. Трайността на едно впръскване може да достигне до 24 часа.

Нотки

Съществуват връхни, средни и базови нотки, които се разгръщат по различно време след нанасянето. Първоначално след впръскването ще усещате връхните за около 15 минути. Именно те могат силно да заблудят първото ви впечатление, когато избирате парфюм. Нашият съвет е да нанесете върху кожата си вариантите, между които се колебаете и да ги оставите да се активират естествено. След няколко часа ще бъдете сигурни кой е фаворитът ви сред тях.

Следват средните нотки, чиято трайност е около 3-5 часа. Композицията придобива своята цялост в базовите, които съдържат най-силните и интензивни аромати. Това всъщност е същината на парфюма и чрез тях трябва да го подберете. Химията между молекулите и вашата кожа определя трайността, като тя може да варира между 5 и 10 часа.

Правилните места за нанасяне

Избрали сте любим парфюм, но къде да нанесете, за да накарате композицията да се активира максимално и трайността да е най-дълга? Правилните места всъщност са пулсовите точки - шия, китки, гърди и вътрешната част на лактите. Запомнете: комбинирайте само две от тях, за да не бъдете усещани и определяни като ходещ парфюмериен магазин. Друг ценен съвет е да не втривате китки след нанасяне, тъй като така ще предизвикате принудително разгръщане на нотките и ще загубите важна част от тях, както и ще намалите цялостната трайност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22092

2

Стефан

18.09 2019 в 01:09

Това е съвет за метропедалчетата, или за мъжете?

7975

1

answer42

18.09 2019 в 00:04

Абе, що не се подписвате под глупостите, които пишете? Толко ли ви е срам? То, не че не си е за срам де ...
Както и да е, прост въпрос по математика към човека, натворил това нещо по-горе :
Как аджеба да усетя "Същината на парфюма ... тя може да варира между 5 и 10 часа" при положение, че "Тоалетна вода ... трайността е около 3 часа"?