Годежният пръстен на шведската принцеса Мадлен - уникално бижу на стойност £150 000

Лора Костова 05 април 2022 в 14:29 6092 0

Снимка Getty Images

Принцеса Мадлен, на панаир на книгата в Гьотеборг през 2019 г.

Шведската принцеса Мадлен носи невероятен годежен пръстен в стил Арт Деко, подарен ѝ от нейния съпруг Кристофър О'Нийл, написа Express.co.uk, разглеждайки отблизо този зашеметяващ скъпоценен камък на стойност около £150 000.

Първият годеж на принцесата с адвоката Йонас Бергстрьом беше отменен през 2010 г. Но през 2012 г. най-малката дъщеря на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия обяви, че е сгодена за финансиста Кристофър О'Нийл и дебютира с наистина зашеметяващ годеж.

Според шведската традиция, диамантен пръстен се подарява на булката в сватбения ѝ ден. Но три шведски кралски особи нарушиха тази традиция през последните години - принцеса Мадлен, принцеса Виктория и принцеса София.

И трите кралски младоженки дебютираха с диамантени пръстени след обявяването на годежа им, като пръстенът на Мадлен е наистина уникално произведение на изкуството и заслужено привлича погледите.

Разкошният пръстен включва четирикаратов диамант Ашер, разказва Зак Стоун, управляващ директор на "Стивън Стоун".

Уникалният срез, който използват братята Ашер при обработката на диамантите, става запазена марка.

„Пипа Мидълтън също избра диамант на Ашер за своя годежен пръстен и той става все по-популярен както сред кралските особи, така и сред знаменитостите, тъй като не само е уникален, но има и богата история“, добавя още Стоун.

„Специфичната техника за рязане на диаманти е изобретена през 1902 г. от Джоузеф Ашер, ювелир, който обработва диаманти и по-късно основава Royal Asscher Diamond Company, заедно със своя брат. Уникалният срез, който използват майсторите на бижута при обработката на диамантите, става запазена марка.

Този стил се превръща в основен елемент на бижутата Арт Деко, характеризирайки се с уникални прави линии и ослепителен блясък.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!