Строим професионален полигон за сноуборд в Банско

OFFNews 11 януари 2016 в 16:10 3722 3

Снимка Министерство на младежта и спорта

"Министерството на младежта и спорта подкрепя проекта за изграждането на професионален полигон за сноуборд на Банско", обяви министър Красен Кралев след среща със зам.-председателя на федерацията по ски Георги Бобев.

На срещата са присъствали още изпълнителният директор на „Юлен“ Иван Обрейков и треньорът на Александра Жекова  -Виктор Жеков . Жеков предостави проект за полигона, който ще бъде реализиран от „Юлен“ със съдействието на Българската федерация по ски.

„Има заявено инвестиционно намерение от страна на „Юлен”, на Българската федерация по ски и на г-н Виктор Жеков да изградят  професионален полигон за сноуборд в Банско. Ние категорично подкрепяме този проект и ще окажем пълно съдействие за реализирането му. Знаете, че в Пампорово, Боровец и Осогово има и други съоръжения, на които се провеждат занимания по сноуборд. Те обаче са само за дисциплината слоупстайл, а този полигон ще даде възможност за провеждане на тренировки и състезания във всички дисциплини на сноуборда“, заяви министър Кралев.

Той отново подчерта, че министерството ще подкрепи всички инвестиционни проекти и намерения, които са свързани с развитието на спортната инфраструктура.

„Искрено се надявам този полигон да бъде изграден, тъй като това ще даде възможност на състезателите в България да провеждат нормална и професионална подготовка”, каза Виктор Жеков.

Звездите ни в световния сноуборд Радослав Янков и Александра Жекова също изразиха своята подкрепа за изграждането на професионален полигон по сноуборд на Банско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!