Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Стилиян Петров: Защо да не приема предизвикателство като Левски и ЦСКА?

OFFNews 23 април 2015 в 13:04 1906 0

Стилиян Петров призна, че в бъдеще е възможно да започне работа в Левски или ЦСКА. В момента Стенли кара треньорски курсове, но все още не възнамерява да се върне във футбола изцяло. 

"Следя само от разстояние това, което става с Левски и ЦСКА. От това, което виждам, никой не иска да спаси тези два клуба. Те имат невероятна публика. Може би ще е най-добре да започнат от нулата и да се завърнат отново като колоси, както са били винаги. Рейнджърс го направи в Шотландия, защо и Левски, и ЦСКА не го направят? Те само си прехвърлят отговорности. Защо да не приема предизвикателство като Левски и ЦСКА?", каза Стенли пред "Дарик".

Настоящият треньор в Астън Вила ще бъде лице на Eвропейското първенство за юноши до 17 години, което ще се проведе в България.

„За мен е чест да съм лице на Европейско първенство, особено когато се провежда в страната, където сме израсли. Мисля, че това може да бъде само позитивно, защото в последните години се говори за неизрядни мачове, за липса на пари, за лицензи, а може би това ще даде позитивен тласък на българския футбол“, коментира Петров предстоящото Европейско първенство, на което България е домакин.

„Мисля, че се отдалечаваме все повече и повече, и мисля, че с това Европейско първенство ще може да сверим часовниците и да видим къде са тези момчета като подготовка и да видим каква е организацията. Аз знам каква организация тече. Всички искат да се представят добре и хората да си тръгнат удовлетворени. Ние сме футболна нация.", каза още бившият капитан на националния отбор.

„Говори се в Англия за това събитие. Има две момчета в Астън Вила, които разпитваха. Дадох им позитивна информация. Мисля, че всички стадиони, на които ще се проведат мачовете ще бъдат пълни“, добави Стенли.

Стилиян Петров разказа и за работата си в Астън Вила, за приноса си за отличните резултати на Вила в турнира ФА Къп и за личния си живот.

„Чувствам се добре в Астън Вила. Моята работа бе доста в първите седмици, сега съм от време на време в клуба, но мога да кажа, че съм поел доста ангажименти и не можех да се обвържа изцяло с Астън Вила и сега помагам от време на време. Имам треньорски амбиции. Карам треньорските курсове, но все още няма да се върна във футбола изцяло. Преминах труден период и сега искам да обърна повече внимание на семейството и децата“, заяви Петров.

Астън Вила ще спори с Арсенал на финала за ФА Къп, а Стенли заяви своите очаквания за срещата: „Няма милост към Арсенал – победа на финала за ФА Къп".

„Не мисля, че аз съм предал духа на момчетата. Аз имах разговор с играчите след напускането на Пол Ламбърт и се опитах да вдъхна доверие. Исках да им кажа кои са им силните качества. Момчетата излязоха и се представиха на ниво. Може би нямаше толкова футболни качества, колкото мотивация“.

Чувствам се невероятно, чувствам се като прероден. Семейство за мен е всичко - ставам с усмивка, целувам децата всяка сутрин. Всеки ден е дар от Бога. Преди три години, когато ме диагностицираха не ми казваха дали ще мине всичко, колко време ще съм на белия свят, но все още съм тук и имам шанс да съм около семейството и се наслаждавам на всяка минута. Усетих подкрепата. Искам да благодаря на целия български народ. Просто не ми се разрешаваше да пътувам, но след две седмици ще мога да се прибера и да кажа това на всички“, сподели Стилиян Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews