Пресаташето на Сан Марино направи Томас Мюлер за смях

OFFNEWS 14 ноември 2016 в 22:19 35576 4

Нападателят на Бундестима Томас Мюлер си навлече гнева на пресаташето на Сан Марино Алан Гасперони след мача между двата отбора от световните квалификации. Германия спечели с 8:0, а Мюлер заяви, че подобни мачове са безсмислени и не трябва да се играят. Ден по-късно Гасперони публикува открито писмо до Мюлер, което в 10 точки му обяснява защо и къде греши. Особено находчив е отговор номер 10.

"Скъпи Томас Мюлер, прав си.
Футболните мачове, както и петък вечер, са безсмислени. За теб. Скъпи Томас, също така не е необходимо да идваш почти безплатно в уикенд, в който няма Бундеслига. Можеше да си седиш на дивана заедно със съпругата ти в твоята луксозна къща или би могъл да отидеш на събитие, организирано от твоите спонсори, печелейки няколко хиляди евро. Вярвам ти, но си позволявам да ти дам 10 добри причини, заради които смятам, че мачът Сан Марино - Германия беше много полезен. Можеш да помислиш върху тях и да споделиш твоето мнение за тях…

1. Беше полезно да ти покажем, че дори срещу слаби отбори като нашия не можеш да вкараш гол. И само не казвай, че не беше ядосан, когато Симончини не ти позволи да се запишеш сред голмайсторите.
2. Беше полезен за твоите директори (нека Румениге и Бекенбауер също разберат). Футболът не е твоя собственост, а на тези, които го обичат. Дали ти харесва, или не, ние сме сред тези хора.

3. Беше полезно да се покаже на стотици европейски журналисти, че все още има млади хора, които следват мечтите си, а не чековите книжки.
4. Беше важно да се докаже, че вие, германците, никога няма да се промените и че историята не ви е научила, че "малтретирането" не значи непременно "победа".
5. Беше полезно 200 деца на Сан Марино да гледат мача и да разберат защо треньорите ги карат да работят усърдно и да дават най-доброто на терена. Може би някой ден всички тези саможертви ще бъдат възнаградени с друг мач срещу световния шампион.

6. Беше полезно за твоята федерация (за нашата също) да спечели пари от телевизионни права, с които, освен че се плаща за твоето безпокойство, може да се построи база за децата в твоята страна, футболни академии, по-сигурни стадиони… Нашата федерация - издавам ти тайна, ще построи нов футболен терен в отдалечен малък град, наречен Акуавива. Ти би могъл да построиш такъв с шестмесечната си заплата. Ние ще го направим за 90-минутен мач. Не е зле, нали?

7. Беше полезно за страна с размера на сектор от "Алианц Арена" да се появи във вестниците заради добра причина. Защото футболната среща винаги е добра причина.
8. Беше полезно за твоя приятел Гнабри да дебютира и да вкара хеттрик. Сега той може да поиска от Вердер нов договор и двойно увеличение на заплатата.
9. Беше полезно за тези хора от Сан Марино, на които им припомни, че имаме истински национален отбор.
10. Помогна ми да разбера, че дори да носите най-красивите екипи на adidas, винаги ще си останете хората, които си обуват сандалите на бял чорап.

С обич, Алан".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12615

4

Francisco Scaramanga

15.11 2016 в 12:28

Ето ги поредните Томас Мюлеровци със сандали на бял чорап, под номера 2 и 3.

Препрочетете текста още... колкото е нужно и ако не сте сигурни, че сте разбрали, не си пускайте мръсните кунки по клавиатурите.

Смисъл от мача има и е много добре раздробен и разяснен, точно за Томас Мюлеровци като вас, той поне е профи спортист та да има извинение...

14469

1

случайно прочетох

15.11 2016 в 09:51

Чудесен отговор!Особено ми допадна точка 6!