Първа проверка за "лъвовете"

Деян Спасов 05 март 2014 в 14:30 2149 1

Днес от 17:45 ч. националният отбор на България излиза на стадион "Васил Левски" за първия си двубой за годината в приятелски мач срещу Беларус.

Така българският национален отбор по футбол реално започва подготовката си за квалификациите за европейското първенство през 2016 г. във Франция.

Официалният квалификационен цикъл на „трикольорите“ започва през есента. България е в група "H" с отборите на Италия, Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта.

Голямата изненада в тима на Любослав Пенев в днешния мач вероятно ще е Андрей Гълъбинов, нападателят на втородивизионния италиански Авелино. Гълъбинов реализира доста голове за клубния си отбор, наскоро получи първата си повиквателна за националния тим и почти сигурно днес ще получи шанс да впечатли българските зрители.

Основните тревоги за състава ни идват от контузията на Иван Иванов. Защитникът на "Базел" лекува травма в областта на коляното и ще отсъства до лятото. Неговото място в титулярите вероятно ще заеме Павел Виданов.

Гостите не блестят с особено известни имена. Най-познатият за българския зрител отново ще е бившият футболист на Арсенал и Барселона Александър Хлеб. 32-годишният футболист е първият беларусец, играл във финал на Шампионската лига и със сигурност е най-сериозното име в състава на бившата съветска република.


Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: В. Стоянов, Й. Минев, Бодуров, Виданов, В. Минев, Дяков, Славчев, Манолев, Г. Миланов, И. Попов, Гълъбинов

БЕЛАРУС: Веремко, Бордачов, Филипенко, Верховцов, Веретило, Драгун, Путило, Калачов, Хлеб, Олехнович, Родионов

Стадион: "Васил Левски", София
Начало: 17:45 часа
Съдия: Миленко Вукадинович (Сърбия)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки