"Палермо" се интерeсува от талант на "Левски"

OFFNews 21 декември 2014 в 20:04 1560 0

Снимка Снимка ГОНГ

Георги Янев - в средата - е поредната голяма надежда на българския футбол

Отборът на "Палермо" от италианската Серия А следи отблизо изявите на 16-годишния талант на "сините"  Георги Янев, съобщи ГОНГ, позовавайки се на италиански медии. Сициалианците от Палермо искат да привлекат капитана на юношеския национален тим на България до 17 години през лятото, защото знаят, че това е "златна кокошка" и точна инвестиция в бъдещето. Твърди се, че "Ювентус" също бил заинтересован от Янев, но "Палермо" имат по-големи шансове.

Роденият през 1998 г. Янев още няма мачове за първия състав на "Левски", но според специалистите има сериозни заложби. Ако се стигне до подобен трансфер, Янев ще бъде вторият българин в състава на "Палермо", след Ивайло Чочев.

"Левски" вече продаде свой юноша в Италия. Антонио Вутов премина в "Удинезе", а само преди дни друг син талант - Божидар Краев, се върна от проби в Ювентус, а му предстоят нови такива с шампиона на Англия "Манчестър Сити".  Редица футболни капацитети коментираха, че като тук футболът тъпче на място, най-добре е да се пуснат децата да живеят и да се развиват в нормална спортна и обществена среда.

Иначе българското присъствие в Серия А на Италия хич не е за подценяване. Навремето повлече крак отново легенда на "Левски" - Николай Илиев, който е първият български футболист в калчото и който игра в "Болоня". Последваха го безспорната звезда на българския футбол Христо Стоичков, състезавал се за "Парма", както и спорната звезда Валери Божинов, който облече екипите на много велики италиански крубове като "Ювентус", но и той призна, че на сърцето му е "Левски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови